Кошарка Кошарка/Најава утакмица ЦЗБГ

Звездина једина опција – обуздати Албин турбо ритам за прву победу у Берлину

Друга недеља Евролигиног дуплог програма води Црвену звезду у Берлин, где ће у уторак од 20 часова покушати да забележи прву победу на гостовању Алби.

Фото: Euroleague

Звучи готово невероватно, али Црвена звезда у свом евролигашком учешћу има један од најслабијих скорова против немачког тима. И док су великани попут Арманија или Макабија постали редовне муштерије Црвене звезде, дотле је Алба нерешива енигма. У осам међусобних сусрета, црвено-бели имају тек једну победу, ону из 2015. године у ТОП16 фази некадашњег формата такмичења.

Сваки сусрет са екипом из Берлина личио је један на други. Звезда није успевала да издржи Албин турбо ритам и редовно је падала. Прошлогодишњи сусрет у Београду је посебно показао немоћ Звезде која је константно јурила предност Албе која је на крају комотно славила са 15 поена предности. И то није најфрапантније од свега, јер је на том сусрету немачки тим постигао тек 78 поена, имајући у виду да је углавном Алба затрпавала Звездин кош са више од 90 поена.

Меч у уторак неће бити ништа лакши за црвено-беле. Алба је у сезону ушла са малим корекцијама тима, окосница тима остала је на окупу и покушаће да достигне плеј-оф за који су прошле сезоне фалиле две победе.  Немачки шампион је узоран клуб, који је обезбедио загарантован уговор у Евролиги. Клуб је показао стабилност јер је задржао 13 од 15 играча из ростера, док је тренеру Израелу Гонзалесу дао нови уговор на још три године.

Шут је оружје број један немачког тима. Нарочито, они су тим који шутира највише тројки у Евролиги са 27,8 покушаја ван линије 6,75 метара, док су са 37,8 покушаја за два поена у доњем дому табеле по том сегменту. Са 37,4 ухваћених лопти по мечу, Алба је најбољи скакачки тим у досадашњем току сезоне. Плаво-жути се могу похвалити још једним сегментном, а то је да су тим са највише аситенција пошто их имају више од 22 по мечу.

Џејлен Смит и Лук Сикма су главни експоненти Албиних напада. Маодо Ло иза себе има фантастичну сезону, а ове године је започео мало испод прошлогодишњег нивоа. Ло је патио од повреде зглоба, а после краће паузе врати се у мечу против Реала и уписао 8 поена. Врло значајан у игри јесте и Тамир Блат. Израелски бек је сјајно започео сезону и носио је свој тим у првим утакмицама. Алба је сјајно стартовала везавши три победе, али су уследила пет пораза па је и за њих овај меч под императивом.

Меч у Берлину судиће тројац Сретен Радовић, Емилио Перез и Томаш Травицки.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама