Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Велика победа Црвене звезде – Берлин је коначно пао!

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Албу у Берлину са 88:84 након продужетка и тако дошли до трећег тријумфа у новој сезони Евролиге!

Црвено-бели су одиграли чврсто, борбено, били стрпљиви и веровали у себе и на крају су то наплатили иако су имали шансу да реше меч и на истеку 40.минута али је Немања Недовић промашио шут за победу, али је све то наплатио у продужетку и Звезда је дошла до велике победе!

У Мерцедес Бенц Арени у којој су имали и огромну подршку великог броја навијача Црвене звезде, најефикаснији у напем тиму био је Вилдоза са 21.поеном и 5 асистенција, Недовић је додао 17 уз 6 асистенција, док еј Митровић уз 15 поена имао и 5 скокова…

Са друге стране истакли су се Смит са 23, Ламерс са 12 и Сикма са 10 поена.

Црвено-бели су тако продужили серију пораза немачког великана који шесту утакмицу узастопно не успева да дође до тријумфа,а ли оно што је много важније, екипа Црвене звезде је након 7 узастопних пораза победила Албу и то по први пут у Берлину!!!

Након изједначеног првог полувремена, бољег почетка нашег тима, па серије 10-0 домаћина, касније тројке Недовића у другом полувремену видели смо много узбуђења! У трећој деоници разиграо се Смит и донео Алби 49:41.

Поенима Митровића, Вилдосе и Добрића Звезда прави мини-серију, и стиже до изједначења у финишу треће деонице -55:55!

Уз много неизвесности, узбуђења вођства домаћина, и прикључка Црвене звезде, све је стало у један шут Недовића, али тај промашај за победу само је био увод у још чвршћу игру нашег тима у којој су после 77:80 нашли ритам у нападу и казнили све грешке ривала, као и бројне промашаје са линије слободних бацања!

Алба Берлин – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 84:88
(19:20, 21:17, 17:18, 18:20, 9:13)
Дворана: Мерцедес Бенц Арена
Судије: Сретен Радовић, Емилио Перез, Томаш Травицки

Алба Берлин: Ло 2, Просида 3, Смит 23, Делов 6, Вецел 2, Шнајдер, Кумађ3 5, Тиман 4, Сикма 10, Ламерс 12, Блат 7, Зусман 10

Црвена звезда: Холанд 5, Вилдоза 21, Митровић 15, Лазић, Мартин 2, Добрић 6, Ивановић 6, Недовић 17, Марковић, Кузмић 2, Петрушев 7, Бентил 7

Екипа Црвене звезде креће за Београд у среду у преподневним часовима, а већ током поподнева одрадиће тренинг као припрему за утакмицу са Макабијем која је на програму у четвртак од 17.30 часова.

Дођите и помозите нашим момцима да уз хук са трибина и ветар у леђа дођу до још једне важне победе!

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама