Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Velika pobeda Crvene zvezde – Berlin je konačno pao!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Albu u Berlinu sa 88:84 nakon produžetka i tako došli do trećeg trijumfa u novoj sezoni Evrolige!

Crveno-beli su odigrali čvrsto, borbeno, bili strpljivi i verovali u sebe i na kraju su to naplatili iako su imali šansu da reše meč i na isteku 40.minuta ali je Nemanja Nedović promašio šut za pobedu, ali je sve to naplatio u produžetku i Zvezda je došla do velike pobede!

U Mercedes Benc Areni u kojoj su imali i ogromnu podršku velikog broja navijača Crvene zvezde, najefikasniji u napem timu bio je Vildoza sa 21.poenom i 5 asistencija, Nedović je dodao 17 uz 6 asistencija, dok ej Mitrović uz 15 poena imao i 5 skokova…

Sa druge strane istakli su se Smit sa 23, Lamers sa 12 i Sikma sa 10 poena.

Crveno-beli su tako produžili seriju poraza nemačkog velikana koji šestu utakmicu uzastopno ne uspeva da dođe do trijumfa,a li ono što je mnogo važnije, ekipa Crvene zvezde je nakon 7 uzastopnih poraza pobedila Albu i to po prvi put u Berlinu!!!

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, boljeg početka našeg tima, pa serije 10-0 domaćina, kasnije trojke Nedovića u drugom poluvremenu videli smo mnogo uzbuđenja! U trećoj deonici razigrao se Smit i doneo Albi 49:41.

Poenima Mitrovića, Vildose i Dobrića Zvezda pravi mini-seriju, i stiže do izjednačenja u finišu treće deonice -55:55!

Uz mnogo neizvesnosti, uzbuđenja vođstva domaćina, i priključka Crvene zvezde, sve je stalo u jedan šut Nedovića, ali taj promašaj za pobedu samo je bio uvod u još čvršću igru našeg tima u kojoj su posle 77:80 našli ritam u napadu i kaznili sve greške rivala, kao i brojne promašaje sa linije slobodnih bacanja!

Alba Berlin – CRVENA ZVEZDA 84:88
(19:20, 21:17, 17:18, 18:20, 9:13)
Dvorana: Mercedes Benc Arena
Sudije: Sreten Radović, Emilio Perez, Tomaš Travicki

Alba Berlin: Lo 2, Prosida 3, Smit 23, Delov 6, Vecel 2, Šnajder, Kumađ3 5, Timan 4, Sikma 10, Lamers 12, Blat 7, Zusman 10

Crvena zvezda: Holand 5, Vildoza 21, Mitrović 15, Lazić, Martin 2, Dobrić 6, Ivanović 6, Nedović 17, Marković, Kuzmić 2, Petrušev 7, Bentil 7

Ekipa Crvene zvezde kreće za Beograd u sredu u prepodnevnim časovima, a već tokom popodneva odradiće trening kao pripremu za utakmicu sa Makabijem koja je na programu u četvrtak od 17.30 časova.

Dođite i pomozite našim momcima da uz huk sa tribina i vetar u leđa dođu do još jedne važne pobede!

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama