Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Radnik – Crvena zvezda 1:2 (0:1)

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Radnik u Surdulici rezultatom 1:2 u okviru 19 gola Superlige Srbije, što je bila poslednja takmičarska utakmica u jesenjem delu sezone. Mirne glave će izabranici Miloša Milojevića otići na odmor, sa dvocifrenom bodovnom prednošću u odnosu na prvog pratioca na tabeli, a uloga igrača utakmice nedvojbeno pripada dvostrukom strelcu Aleksandru Kataiju. 

 

Radnik – Crvena zvezda 1:2 (0:1)
 
Stadion: “EFBET Stadion”, Surdulica.
 
Sudija: Nenad Minaković.
 
Strelci: Spasić u 48. minutu za Radnik, a Katai u 35. i 90. minutu za Crvenu zvezdu.
 
Žuti kartoni: Oreščanin, Abubakar, Bogdanović, Danoski (Radnik), Srnić, Ibrahim (Crvena zvezda).
 
Radnik: Vujanac, Abubakar, Oreščanin, Petrović (od 82. Velikić), Stojanović, Rustemović, Marong (od 65. Subotić), Spasić, Danoski, Duronjić, Kunić (od 72. Bogdanović).
 
Rezerve: Kostić, Subotić, Pinto, Bogdanović, Milić, Janjić, Velikić, Jovanović.
 
Crvena zvezda: Borjan, Eraković (od 86. Gobeljić), Milunović, Dragović, Azarov, Mijailović (od 86. Sanogo), Kangva (od 66. Srnić), Ivanić (od 46. Mitrović), Ibrahim, Katai, Mijatović (od 57. Ben).
 
Rezerve: Vasiljević, Bogdanović, Pankov, Leković, Gobeljić, Sanogo, Srnić, Stanković, Bukari, Mitrović, Ben.
 
Već u ranoj fazi meča pokazali su izabranici Miloša Milojevića da uprkos nedostatku dvojice važnih fudbalera – Kange i Pešića, imaju jasan cilj, a to su tri boda. Igrao se treći minut kada je Kangva iskoristio nesigurnost u odbrani Radnika i osvojio loptu u opasnoj zoni, ali su uspeli defanzivci domaćih da intervenišu tik ispred Ivanića koji se našao pred golom. Zapretio je sa distance i Azarov minut kasnije, ali je Vujanac poslao loptu u korner. Akciju Ibrahima i Kangve umalo je golom krunisao Katai u 15. minutu kada se namestio iskosa sa leve strane i gađao dalji ugao, ali je Abubakar korekcijom i klizećim startom uspeo da spreči promenu rezultata. Domaći su kroz prekid došli do prve šanse, kada je Danoski posle kornera gađao glavom i namučio Borjana, ali nedovoljno da postigne gol. 
 
Čuvao je Vujanac Radnik u 26. minutu kada je Katai ponovo iz voleja gađao iskosa sa leve strane, a golman domaćih je poslao loptu u korner. Nisu imali rešenje domaći za Kataija koji je konstantno ulazio u prilike, pa je tako mogao i glavom da donese promenu rezultata, ali je gađao pored gola. Upornost se isplatila, i Zvezdi i Kataiju. Igrao se 35. minut kada je Kangva šutirao, a lopta se od Petrovića praktično odbila do Kataija koji je spremno čekao na desetak metara od gola, namestio se i rutinski pogodio dalji ugao. Mogli smo i da udvostručimo prednost do kraja poluvremena, ali je udarac Ibrahima zaustavi razbranjeni Vujanac.
 
Domaći su stigli do izjednačenja, pomalo i neočekivano, a igrao se 48. minutu kada je pogodio Spasić posle solo prodora u kontri. Ipak, sama slika igre se nije menjala ni posle poravnanja rezultata, jer je lopta konstantno bila u nogama fudbalera našeg tima, dok su domaći bili postavljeni u defanzivni blok i čekali priliku za kontru. 
 
Sve češće je Zvezda pretila iz prekida, prvo iz kornera, a onda i iz slobodnjaka, ali je Vujanac zaista bio raspoložen za odbrane danas. Dočekali su domaći priliku iz kontre kada je Duronjić spoljnim delom stopala, iz izgledne pozicije, gađao pored stative u 78. minutu. Uzvratila je Zvezda u naredna dva minuta i pokazala da je spremna da uđe u totalnu ofanzivu u finišu meča. Prvo je Mijailović uposlio Bena koji se našao “oči u oči” sa Vujancem, ali je golman Radnika uspeo da odbrani, da bi odmah nakon toga i Mitrović gađao glavom, međutim, bez promene rezultata.
 
A onda je stvari u svoje noge uzeo Aleksandar Katai. Igrao se 90. minut kada je Magiko izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara i hirurški precizno pogodio “golmanov” ugao, za veliko slavlje izabranika Miloša Milojevića. 
 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama