Фудбал Фудбал/Вести

Светозар Мијаиловић председник Црвене звезде

У претходна два дана, у Медија центру стадиона „Рајко Митић“, одржани су избори за председника ФК Црвена звезда. Једини кандидат је био Светозар Мијаиловић, чланови клуба су имали прилику да заокруже опцију „за“ или „против“, а резултати су следећи:

Укупно 844 бирача гласало је на бирачком месту или електронским путем. Опција „за“ добила је 741 глас, опција „против“ добила је 95 гласова, док је било 8 неважећих листића. Нови мандат Светозара Мијаиловића трајаће четири године.

Након завршених избора потребно је да председник Скупштине сазове седницу најкасније у року од 15 дана након избора председника клуба.

Светозар Мијаиловић је био на месту председника клуба када је Црвена звезда постала шампион Европе 1991. године. У претходна два мандата Светозара Мијаиловића као председника клуба од 2014. године, Звезда је доживела ренесансу: шест освојених титула, два освојена купа, две дупле круне, шест групних фаза европских такмичења, од чега две Лиге шампиона и четири Лиге Европе. Много је уложено у инфраструктуру и функционисање Омладинске школе што је резултирало учешћем у четири јуниорске Лиге шампиона, као и промоцијом великог броја младих и квалитетних фудбалера. Дошло је до финансијске стабилизације и успона клуба.

Светозар Мијаиловић је рођен 8. јануара 1947. године у месту Лопашу код Ужичке Пожеге. Дипломирао је на Факултету организационих наука и стекао звање инжењер организације рада. Био је запослен у Институту за трансфер технологије, инжењеринг и маркетинг у Београду. Један је од оснивача Удружења државних репрезентативаца Србије. Истакнути дугогодишњи друштвено-спортски радник. Био је председник омладине Србије (1973-1977), председник СОФК Србије (1978-1982), председник СОФК Београда (1982-1986), председник Скупштине ФК Црвена звезда (1987-1993), председник ФК Црвена звезда (2014 – до данашњег дана), потпредседник Фудбалског савеза Београда (1996-2000), министар за спорт у Влади Републике Србије (2000). Добитник је Мајске награде СОФК Србије, Ордена рада, Признања Фудбалског савеза Србије, више Признања Спортског друштва Црвена звезда, Повеље Удружења државних репрезентативаца Србије и многих других друштвених и спортских признања.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама