Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Радник – Црвена звезда 1:2 (0:1)

Фудбалери Црвене звезде су савладали Радник у Сурдулици резултатом 1:2 у оквиру 19 гола Суперлиге Србије, што је била последња такмичарска утакмица у јесењем делу сезоне. Мирне главе ће изабраници Милоша Милојевића отићи на одмор, са двоцифреном бодовном предношћу у односу на првог пратиоца на табели, а улога играча утакмице недвојбено припада двоструком стрелцу Александру Катаију. 

 

Радник – Црвена звезда 1:2 (0:1)
 
Стадион: “ЕФБЕТ Стадион”, Сурдулица.
 
Судија: Ненад Минаковић.
 
Стрелци: Спасић у 48. минуту за Радник, а Катаи у 35. и 90. минуту за Црвену звезду.
 
Жути картони: Орешчанин, Абубакар, Богдановић, Даноски (Радник), Срнић, Ибрахим (Црвена звезда).
 
Радник: Вујанац, Абубакар, Орешчанин, Петровић (од 82. Великић), Стојановић, Рустемовић, Маронг (од 65. Суботић), Спасић, Даноски, Дуроњић, Кунић (од 72. Богдановић).
 
Резерве: Костић, Суботић, Пинто, Богдановић, Милић, Јањић, Великић, Јовановић.
 
Црвена звезда: Борјан, Ераковић (од 86. Гобељић), Милуновић, Драговић, Азаров, Мијаиловић (од 86. Саного), Кангва (од 66. Срнић), Иванић (од 46. Митровић), Ибрахим, Катаи, Мијатовић (од 57. Бен).
 
Резерве: Васиљевић, Богдановић, Панков, Лековић, Гобељић, Саного, Срнић, Станковић, Букари, Митровић, Бен.
 
Већ у раној фази меча показали су изабраници Милоша Милојевића да упркос недостатку двојице важних фудбалера – Канге и Пешића, имају јасан циљ, а то су три бода. Играо се трећи минут када је Кангва искористио несигурност у одбрани Радника и освојио лопту у опасној зони, али су успели дефанзивци домаћих да интервенишу тик испред Иванића који се нашао пред голом. Запретио је са дистанце и Азаров минут касније, али је Вујанац послао лопту у корнер. Акцију Ибрахима и Кангве умало је голом крунисао Катаи у 15. минуту када се наместио искоса са леве стране и гађао даљи угао, али је Абубакар корекцијом и клизећим стартом успео да спречи промену резултата. Домаћи су кроз прекид дошли до прве шансе, када је Даноски после корнера гађао главом и намучио Борјана, али недовољно да постигне гол. 
 
Чувао је Вујанац Радник у 26. минуту када је Катаи поново из волеја гађао искоса са леве стране, а голман домаћих је послао лопту у корнер. Нису имали решење домаћи за Катаија који је константно улазио у прилике, па је тако могао и главом да донесе промену резултата, али је гађао поред гола. Упорност се исплатила, и Звезди и Катаију. Играо се 35. минут када је Кангва шутирао, а лопта се од Петровића практично одбила до Катаија који је спремно чекао на десетак метара од гола, наместио се и рутински погодио даљи угао. Могли смо и да удвостручимо предност до краја полувремена, али је ударац Ибрахима заустави разбрањени Вујанац.
 
Домаћи су стигли до изједначења, помало и неочекивано, а играо се 48. минуту када је погодио Спасић после соло продора у контри. Ипак, сама слика игре се није мењала ни после поравнања резултата, јер је лопта константно била у ногама фудбалера нашег тима, док су домаћи били постављени у дефанзивни блок и чекали прилику за контру. 
 
Све чешће је Звезда претила из прекида, прво из корнера, а онда и из слободњака, али је Вујанац заиста био расположен за одбране данас. Дочекали су домаћи прилику из контре када је Дуроњић спољним делом стопала, из изгледне позиције, гађао поред стативе у 78. минуту. Узвратила је Звезда у наредна два минута и показала да је спремна да уђе у тоталну офанзиву у финишу меча. Прво је Мијаиловић упослио Бена који се нашао “очи у очи” са Вујанцем, али је голман Радника успео да одбрани, да би одмах након тога и Митровић гађао главом, међутим, без промене резултата.
 
А онда је ствари у своје ноге узео Александар Катаи. Играо се 90. минут када је Магико извео слободан ударац са двадесетак метара и хируршки прецизно погодио “голманов” угао, за велико славље изабраника Милоша Милојевића. 
 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама