Фудбал Фудбал/Вести ЦЗБГ

Звезду чека топао дочек у Русији, Зенит организује “српско вече”

У уторак 22. новембра, Црвена звезда гостује у Санкт Петербургу где ће нашем клубу бити приређен леп пријем.

 

Детаљ са летошњег сусрета Зенита и Звезде

Навијачи Црвене звезде имају братске односе са присталицама московског Спартака, али није тајна да Звезда негује тесне односе сарадње са Зенитом. Кооперација нашег клуба и руског шампиона персонификује се бројним турнирима омладинских селекција, размена искуства у фудбалским академијама, а ове године се пријатељство негује и у суретима првих тимова. Трећег јула Звезда и Зенит су потписали посебан план сарадње.

Почетком јула Звезда се већ састала са Зенитом. Суспензијом УЕФА ускраћени међународног фудбала, руски љубитељи спорта су са великим ентузијазмом дочекали долазак српског клуба. Меч је одигран на прелепом стадиону Фишт, који се налази у Сочију на Црном мору. Утакмици је присуствовало 30.334 људи. Организовани навијачи Зенита стигли су из Санкт Петербурга, а црвено-бели су имали подршку присутних Срба и мање групе навијача Спартака.

Убрзо након те утакмице уговорен је нови сусрет. Овог пута ће Звезда гостовати у Санкт Перербургу, на Гаспором арени. Домаћи се спремају да одају захвалност Звезди што је једини клуб који, упркос свеопштој осуди руског друштва на геополитичкој линији, жели да дође у Русију.

Пре почетка сусрета организоваће се “српско вече”. Све госте на Гаспром арени чека фестивал српске кухиње са ћевапима и гибаницом као специјалитетима, на главној сцени биће српска народна музика. Уз ово, биће приређена G-Drive изложба трофеја чији су власници два клуба. У Зенитиовим центрима биће омогућен “рандеву” навијача два тима, уз интерактивну ток-шоу емисију “Загревање” на тему овог сусрета, односа између два клуба и народа.

Да ће све бити на високом нивоу у мечу који је означен као “Битка шампиона”, говори и избор главног судије. Меч ће судити један од најбољих русих судија, Сергеј Иванов, са великим искуством на међународној сцени.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама