Fudbal Fudbal/Vesti CZBG

Zvezdu čeka topao doček u Rusiji, Zenit organizuje “srpsko veče”

U utorak 22. novembra, Crvena zvezda gostuje u Sankt Peterburgu gde će našem klubu biti priređen lep prijem.

 

Detalj sa letošnjeg susreta Zenita i Zvezde

Navijači Crvene zvezde imaju bratske odnose sa pristalicama moskovskog Spartaka, ali nije tajna da Zvezda neguje tesne odnose saradnje sa Zenitom. Kooperacija našeg kluba i ruskog šampiona personifikuje se brojnim turnirima omladinskih selekcija, razmena iskustva u fudbalskim akademijama, a ove godine se prijateljstvo neguje i u suretima prvih timova. Trećeg jula Zvezda i Zenit su potpisali poseban plan saradnje.

Početkom jula Zvezda se već sastala sa Zenitom. Suspenzijom UEFA uskraćeni međunarodnog fudbala, ruski ljubitelji sporta su sa velikim entuzijazmom dočekali dolazak srpskog kluba. Meč je odigran na prelepom stadionu Fišt, koji se nalazi u Sočiju na Crnom moru. Utakmici je prisustvovalo 30.334 ljudi. Organizovani navijači Zenita stigli su iz Sankt Peterburga, a crveno-beli su imali podršku prisutnih Srba i manje grupe navijača Spartaka.

Ubrzo nakon te utakmice ugovoren je novi susret. Ovog puta će Zvezda gostovati u Sankt Pererburgu, na Gasporom areni. Domaći se spremaju da odaju zahvalnost Zvezdi što je jedini klub koji, uprkos sveopštoj osudi ruskog društva na geopolitičkoj liniji, želi da dođe u Rusiju.

Pre početka susreta organizovaće se “srpsko veče”. Sve goste na Gasprom areni čeka festival srpske kuhinje sa ćevapima i gibanicom kao specijalitetima, na glavnoj sceni biće srpska narodna muzika. Uz ovo, biće priređena G-Drive izložba trofeja čiji su vlasnici dva kluba. U Zenitiovim centrima biće omogućen “randevu” navijača dva tima, uz interaktivnu tok-šou emisiju “Zagrevanje” na temu ovog susreta, odnosa između dva kluba i naroda.

Da će sve biti na visokom nivou u meču koji je označen kao “Bitka šampiona”, govori i izbor glavnog sudije. Meč će suditi jedan od najboljih rusih sudija, Sergej Ivanov, sa velikim iskustvom na međunarodnoj sceni.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama