Fudbal Fudbal/Vesti

Svetozar Mijailović predsednik Crvene zvezde

U prethodna dva dana, u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“, održani su izbori za predsednika FK Crvena zvezda. Jedini kandidat je bio Svetozar Mijailović, članovi kluba su imali priliku da zaokruže opciju „za“ ili „protiv“, a rezultati su sledeći:

Ukupno 844 birača glasalo je na biračkom mestu ili elektronskim putem. Opcija „za“ dobila je 741 glas, opcija „protiv“ dobila je 95 glasova, dok je bilo 8 nevažećih listića. Novi mandat Svetozara Mijailovića trajaće četiri godine.

Nakon završenih izbora potrebno je da predsednik Skupštine sazove sednicu najkasnije u roku od 15 dana nakon izbora predsednika kluba.

Svetozar Mijailović je bio na mestu predsednika kluba kada je Crvena zvezda postala šampion Evrope 1991. godine. U prethodna dva mandata Svetozara Mijailovića kao predsednika kluba od 2014. godine, Zvezda je doživela renesansu: šest osvojenih titula, dva osvojena kupa, dve duple krune, šest grupnih faza evropskih takmičenja, od čega dve Lige šampiona i četiri Lige Evrope. Mnogo je uloženo u infrastrukturu i funkcionisanje Omladinske škole što je rezultiralo učešćem u četiri juniorske Lige šampiona, kao i promocijom velikog broja mladih i kvalitetnih fudbalera. Došlo je do finansijske stabilizacije i uspona kluba.

Svetozar Mijailović je rođen 8. januara 1947. godine u mestu Lopašu kod Užičke Požege. Diplomirao je na Fakultetu organizacionih nauka i stekao zvanje inženjer organizacije rada. Bio je zaposlen u Institutu za transfer tehnologije, inženjering i marketing u Beogradu. Jedan je od osnivača Udruženja državnih reprezentativaca Srbije. Istaknuti dugogodišnji društveno-sportski radnik. Bio je predsednik omladine Srbije (1973-1977), predsednik SOFK Srbije (1978-1982), predsednik SOFK Beograda (1982-1986), predsednik Skupštine FK Crvena zvezda (1987-1993), predsednik FK Crvena zvezda (2014 – do današnjeg dana), potpredsednik Fudbalskog saveza Beograda (1996-2000), ministar za sport u Vladi Republike Srbije (2000). Dobitnik je Majske nagrade SOFK Srbije, Ordena rada, Priznanja Fudbalskog saveza Srbije, više Priznanja Sportskog društva Crvena zvezda, Povelje Udruženja državnih reprezentativaca Srbije i mnogih drugih društvenih i sportskih priznanja.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama