Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Odličan start odbojkašica Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Odbojkašice Crvene zvezde savladale su finskog šampiona Polki Kusamo sa 3:0, po setovima 25:11, 25:19, 25:12, u 1. kolu kvalifikacija za CEV Ligu šampiona.

Već u prvom setu bilo je jasno koliko su crveno-bele kvalitetnije od šampiona Finske, koji u svojim redovima ima četiri Amerikanke i jednu Brazilku. Izuzetno kvalitetnom igrom, bez ijedne greške, Beograđanke su na startu deklasirale protivnika, koji je ostao na 11 poena.

U drugom periodu viđen je i najjači otpor gošći iz Kusama. Zvezda je čvrstim blokom i odbranom povela sa 13:6, ali je završnica bila neočekivano dramatična.

Uzvratio je Polki sjajnom odbranom i uz neke greške Crvene zvezde, prišao na samo poena zaostatka 19:18. To je nateralo Ratka Pavličevića da zatraži i drugi tajm-aut, posle čega je Zvezda ponovo uzela stvar u svoje ruke. Sa tri poena iz bloka, Beograđanke su izbegle dramu, pa su sa 25:19 dobile drugi set.

Već od početka trećeg perioda, ekipa Ratka Pavličevića zagospodarila je situacijom na terenu. Sjajni servisi Beograđanki, stvarali su puno problema gošćama, pa je na semaforu zasijalo 15:4. Do kraja meča, ekipa Polkija uspela je da osvoji samo 12 poena.

U ekipi Crvene zvezde Ana Živojinović je osvojila 14 poena, Jelena Stojić je dodala 12, a Adela Helić 11. Kod gošći iz Finske, Amerikanka Brajana Ranels osvojila je 10 poena.

Ana Živojinović, MVP utakmice priznala je novinarima da nije očekivala tako ubedljivu pobedu svog tima.

– S obzirom da je u pitanju Liga šampiona i da protivnička ekipe ima zavidan kvalitet, mislim da možemo da budemo prezadovoljne rezultatom. Utakmica je bila zahtevna i fizički i psihički, ali se nadam da ćemo posle prvenstvenog meča u petak i dugog puta za Finsku, narednog utorka smoći snage da ostvarimo isti rezultat i izborimo plasman u narednu rundu.

Ratko Pavličević, trener Crvene zvezde, nije krio zadovoljstvo zbog maksimalne pobede na startu nove evropske odiseje.

– Rezultatski je bilo ubedljivo, a razlog tome je i visoka motivacija mojih devojaka. Finkinje nisu nimalo lak protivnik, kako možda rezultat pokazuje, što smo videli u drugom setu. Zato ćemo u revanšu pokušati da još bolje pripremimo ekipu – rekao je Zvezdin „kormilar“.

Grk Sotirios Jocis, trener finske ekipe pohvalio je Crvenu zvezdu i čestitao šampionkama Srbije na zasluženoj pobedi.

– Crvena zvezda je bila disciplinovana u gotovo svim elementima igre i zasluženo je došla do pobede. Mi smo samo u drugom setu uspeli da joj pariramo, zahvaljujući pre svega dobroj igri u odbrani. Pokušaćemo da u revanšu budemo još bolji i da namučimo šampiona Srbije, koji je i u tom meču veliki favorit.

Revanš susret između Polkija i Crvene zvezde na programu je u utorak, 15. oktobra u 18.10 časova.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama