Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Одличан старт одбојкашица Црвене звезде у квалификацијама за Лигу шампиона

Одбојкашице Црвене звезде савладале су финског шампиона Полки Кусамо са 3:0, по сетовима 25:11, 25:19, 25:12, у 1. колу квалификација за ЦЕВ Лигу шампиона.

Већ у првом сету било је јасно колико су црвено-беле квалитетније од шампиона Финске, који у својим редовима има четири Американке и једну Бразилку. Изузетно квалитетном игром, без иједне грешке, Београђанке су на старту декласирале противника, који је остао на 11 поена.

У другом периоду виђен је и најјачи отпор гошћи из Кусама. Звезда је чврстим блоком и одбраном повела са 13:6, али је завршница била неочекивано драматична.

Узвратио је Полки сјајном одбраном и уз неке грешке Црвене звезде, пришао на само поена заостатка 19:18. То је натерало Ратка Павличевића да затражи и други тајм-аут, после чега је Звезда поново узела ствар у своје руке. Са три поена из блока, Београђанке су избегле драму, па су са 25:19 добиле други сет.

Већ од почетка трећег периода, екипа Ратка Павличевића загосподарила је ситуацијом на терену. Сјајни сервиси Београђанки, стварали су пуно проблема гошћама, па је на семафору засијало 15:4. До краја меча, екипа Полкија успела је да освоји само 12 поена.

У екипи Црвене звезде Ана Живојиновић је освојила 14 поена, Јелена Стојић је додала 12, а Адела Хелић 11. Код гошћи из Финске, Американка Брајана Ранелс освојила је 10 поена.

Ана Живојиновић, МВП утакмице признала је новинарима да није очекивала тако убедљиву победу свог тима.

– С обзиром да је у питању Лига шампиона и да противничка екипе има завидан квалитет, мислим да можемо да будемо презадовољне резултатом. Утакмица је била захтевна и физички и психички, али се надам да ћемо после првенственог меча у петак и дугог пута за Финску, наредног уторка смоћи снаге да остваримо исти резултат и изборимо пласман у наредну рунду.

Ратко Павличевић, тренер Црвене звезде, није крио задовољство због максималне победе на старту нове европске одисеје.

– Резултатски је било убедљиво, а разлог томе је и висока мотивација мојих девојака. Финкиње нису нимало лак противник, како можда резултат показује, што смо видели у другом сету. Зато ћемо у реваншу покушати да још боље припремимо екипу – рекао је Звездин „кормилар“.

Грк Сотириос Јоцис, тренер финске екипе похвалио је Црвену звезду и честитао шампионкама Србије на заслуженој победи.

– Црвена звезда је била дисциплинована у готово свим елементима игре и заслужено је дошла до победе. Ми смо само у другом сету успели да јој парирамо, захваљујући пре свега доброј игри у одбрани. Покушаћемо да у реваншу будемо још бољи и да намучимо шампиона Србије, који је и у том мечу велики фаворит.

Реванш сусрет између Полкија и Црвене звезде на програму је у уторак, 15. октобра у 18.10 часова.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама