Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Звезда лако до шеснаестине финала ЦРВ Купа

Одбојкаши Црвене звезде изборили су пласман у шеснаестину финала ЦЕВ купа, пошто су и у реванш мечу одиграном у дворани Спортског центра „Вождовац“ на Бањици, савладали Младост из Брчког, представника Босне и Херцеговине, резултатом 3:0, по сетовима 25:6, 25:14, 25:12.

Други меч између Црвене звезде и Младости трајао је само 50 минута. У првом сету, гости су освојили свега шест поена, а кад је домаћин добио и други сет, било је јасно да иде у наредну рунду.

И без тројице најискуснијих играча, Александра Околића, Милана Пепића и Душана Јовића, Београђани су били прејак ривал за госте из Брчког.

У екипи Црвене звезде, 21-годишњи коректор Душан Николић освојио је 19 поена, док су Чедомир Станковић и Лазар Копривица додали по седам. Код гостију, екипе Младости, Алдино Ахбар је освојио седам поена.

– Остварили смо очекивану победу, прилично убедљиву, јер су они на овај меч дошли са младим саставом, доста млађим од нашег. Опет, драго ми је што су и код нас сви играчи добили шансу. Начинили смо први корак у Европи, то је нешто ново и за мене, јер је ово био мој европски деби – рекао је Душан Николић, млади коректор Црвене звезде.

Први тренер Младости Бранко Мишић, који је на мечу у Београду, уступио клупу првом асистенту Мирзи Кесеровићу, после меча је рекао.

– Знали смо да ове сезоне нећемо играти неку значајнију улогу у европским куповима, због великих финансијских проблема у клубу. Ипак, драго ми је што су ови млади момци добили прилику да одиграју четири меча, како у Лиги шампиона, тако и у ЦЕВ купу. Црвена звезда је рутински добила овај меч, а пошто смо поред ривалства и велики пријатељи, искористио бих прилику да им пожелим пуно среће у наставку такмичења.

Београђани ће у наредној рунди ЦЕВ купа играти против представника Финске, екипе Сало Волеј Куопио, а мечеви су на програму 8. и 16. новембра.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама