Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Звезда убедљива у Новом Саду

Ватерполисти Црвене звезде савладали су Војводину у Новом Саду 20:6 (2:1, 6:1, 6:2, 6:2), у оквиру 2.кола Суперлиге, пред други дерби сезоне.

Осим у првом периоду игре, када је Војводина имала резултатски прикључак, иако је Црвена звезда од старта диктирала ритам, нису имали проблема да упишу и другу победу Савићеви изабраници.

Трећи дан по повратку из Барселоне већ су црвено-бели били у базену, девети пут за 14 дана. Прву четврту Црвена звезда је отворила головима Радовића и Суботића, Марић је смањио у финишу заостатак на 1:2.

У другој четвртини је Звезда преломила утакмицу и решила питање победника. Радовић и Танкосић су погађали по два пута, Суботић и Гавриловић по једном, Јутмаз је био стрелац за Војводини.

И у трећем периоду Звезда је тресла мрежу противника шест пута – поново Суботић, затим Милојевић, за кратко су Звездину серију прекидали Шакенов и Касум, а наставили Банићевић, Басара и Радовић.

Исти број голова у мрежи Павковића виђен је у послдњем кварталу. Марковић, Гајић и по два гола Танкосића и Васића за Звездиних 20, на другој страни поново су били прецизни Касум и Шакенов.

Најефикаснији са пет голова био је Марко Радовић, четири пута је погађао Танкосић, Суботић три, а Васић два пута.

У наредном колу нас очекује други дерби сезоне, а затим пут у Солнок на други турнир квалификација за ЛЕН Еврокуп.

ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 6:20 (1:2, 1:6, 2:6, 2:6)
Нови Сад, базен: СЦ „Слана бара“. Гледалаца: 100. Судије: Владимир Петровић (Зрењанин) и Страхиња Јовић (Суботица). Петерци: Војводина 2(1), Црвена звезда 1(1).

ВОЈВОДИНА: Павковић, Марић 1, Јутмаз 1, Шакенов 2, Тинтор, Брешћански, Прекогачић, Радованлија, Амоса, Рогач, Касум 2, Вујовић, Слијепчевић, Биочанин. Тренер: Мирослав Бајин

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 4, Гајић 1, Марковић 1, Суботић 3(1), Васић 2, Банићевић 1, Басара 1, Вукићевић, Семан, Милојевић 1, Радовић 5, Ивановић, Гавриловић 1. Тренер: Дејан Савић

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама