Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda ubedljiva u Novom Sadu

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su Vojvodinu u Novom Sadu 20:6 (2:1, 6:1, 6:2, 6:2), u okviru 2.kola Superlige, pred drugi derbi sezone.

Osim u prvom periodu igre, kada je Vojvodina imala rezultatski priključak, iako je Crvena zvezda od starta diktirala ritam, nisu imali problema da upišu i drugu pobedu Savićevi izabranici.

Treći dan po povratku iz Barselone već su crveno-beli bili u bazenu, deveti put za 14 dana. Prvu četvrtu Crvena zvezda je otvorila golovima Radovića i Subotića, Marić je smanjio u finišu zaostatak na 1:2.

U drugoj četvrtini je Zvezda prelomila utakmicu i rešila pitanje pobednika. Radović i Tankosić su pogađali po dva puta, Subotić i Gavrilović po jednom, Jutmaz je bio strelac za Vojvodini.

I u trećem periodu Zvezda je tresla mrežu protivnika šest puta – ponovo Subotić, zatim Milojević, za kratko su Zvezdinu seriju prekidali Šakenov i Kasum, a nastavili Banićević, Basara i Radović.

Isti broj golova u mreži Pavkovića viđen je u posldnjem kvartalu. Marković, Gajić i po dva gola Tankosića i Vasića za Zvezdinih 20, na drugoj strani ponovo su bili precizni Kasum i Šakenov.

Najefikasniji sa pet golova bio je Marko Radović, četiri puta je pogađao Tankosić, Subotić tri, a Vasić dva puta.

U narednom kolu nas očekuje drugi derbi sezone, a zatim put u Solnok na drugi turnir kvalifikacija za LEN Evrokup.

VOJVODINA – CRVENA ZVEZDA 6:20 (1:2, 1:6, 2:6, 2:6)
Novi Sad, bazen: SC „Slana bara“. Gledalaca: 100. Sudije: Vladimir Petrović (Zrenjanin) i Strahinja Jović (Subotica). Peterci: Vojvodina 2(1), Crvena zvezda 1(1).

VOJVODINA: Pavković, Marić 1, Jutmaz 1, Šakenov 2, Tintor, Brešćanski, Prekogačić, Radovanlija, Amosa, Rogač, Kasum 2, Vujović, Slijepčević, Biočanin. Trener: Miroslav Bajin

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 4, Gajić 1, Marković 1, Subotić 3(1), Vasić 2, Banićević 1, Basara 1, Vukićević, Seman, Milojević 1, Radović 5, Ivanović, Gavrilović 1. Trener: Dejan Savić

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama