Кошарка Кошарка/Вести

Мајсторица је Звездин терен! Црвена звезда шести пут најбоља у региону!

Извор: КК Црвена звезда

Пета утакмица финалне серије је домаћи терен Црвене звезде! Било је јако тешко, у несвакидашњим околностима, али црвено-бели су опет показали шампионски карактер. Остали су у једном тренутку због свог ветра у леђа, али је на крају дворану ”Александар Николић” преплавио ураган емоција. Нимало случајно јер је на семафору стајало 80:77. А, њој много лепше стоје пехари.

Бриљирао је Дејан Давидовац са 15 поена и шест скокова. Пратио га је Нејт Волтерс са 12 кошева, а само поен мање имао је Никола Kалинић. Двоцифрен је био и Лука Митровић са 10 поена.

Међутим, бесмислено је издвајати појединца. Ово је дан када се један састав који осећа Црвену звезду, који је снажан, спреман на све изазове и успешно их преброди. То је снага заједништва, снага једног тима – снага шампиона!

Није било лако, тешко је рећи да ли је и могло теже у овој финалној серији. Изазови су се ређали и ређали, карактер је долазио на испит изнова и изнова. Међутим, још једном су црвено-бели показали како се постаје шампион, као што је рекао прослављени српски глумац и осведочени Звездаш, нажалост покојни Небојша Глоговац – Изађеш на терен када је најтеже и победиш! То су изабраници Дејан Радоњића управо и урадили. У утакмици са обиљем преокрета, прекида, невероватне тензије која је трајала од почетка, ескалирала у трећој утакмици финалне серије и сада ће све то отићи у заборав. Памтиће се трофеј, више него заслужено освојен. Он припада најбољима, најспремнијима, најхрабријима. Наша Црвена звезда била је најхрабрија, најспремнија и најбоља!

Историја, шести пут исписана, други трофеј у сезони. Црвено-бели немају премца, они су број 1 у региону! И идемо даље!

Црвена звезда мтс – Партизан Нис 80:77 (18:20, 15:17, 26:21, 21:19)

Црвена звезда мтс: Лазаревић, Волтерс 12 (7ас), Давидовац 15 (6ск), Митровић 10, Лазић 5, Kалинић 11 (6ск), Добрић 5, Холинс 9, Ивановић 2, Марковић 7, Вајт, Kузмић 4.

Скочи на траку са алаткама