Košarka Košarka/Vesti

Majstorica je Zvezdin teren! Crvena zvezda šesti put najbolja u regionu!

Izvor: KK Crvena zvezda

Peta utakmica finalne serije je domaći teren Crvene zvezde! Bilo je jako teško, u nesvakidašnjim okolnostima, ali crveno-beli su opet pokazali šampionski karakter. Ostali su u jednom trenutku zbog svog vetra u leđa, ali je na kraju dvoranu ”Aleksandar Nikolić” preplavio uragan emocija. Nimalo slučajno jer je na semaforu stajalo 80:77. A, njoj mnogo lepše stoje pehari.

Briljirao je Dejan Davidovac sa 15 poena i šest skokova. Pratio ga je Nejt Volters sa 12 koševa, a samo poen manje imao je Nikola Kalinić. Dvocifren je bio i Luka Mitrović sa 10 poena.

Međutim, besmisleno je izdvajati pojedinca. Ovo je dan kada se jedan sastav koji oseća Crvenu zvezdu, koji je snažan, spreman na sve izazove i uspešno ih prebrodi. To je snaga zajedništva, snaga jednog tima – snaga šampiona!

Nije bilo lako, teško je reći da li je i moglo teže u ovoj finalnoj seriji. Izazovi su se ređali i ređali, karakter je dolazio na ispit iznova i iznova. Međutim, još jednom su crveno-beli pokazali kako se postaje šampion, kao što je rekao proslavljeni srpski glumac i osvedočeni Zvezdaš, nažalost pokojni Nebojša Glogovac – Izađeš na teren kada je najteže i pobediš! To su izabranici Dejan Radonjića upravo i uradili. U utakmici sa obiljem preokreta, prekida, neverovatne tenzije koja je trajala od početka, eskalirala u trećoj utakmici finalne serije i sada će sve to otići u zaborav. Pamtiće se trofej, više nego zasluženo osvojen. On pripada najboljima, najspremnijima, najhrabrijima. Naša Crvena zvezda bila je najhrabrija, najspremnija i najbolja!

Istorija, šesti put ispisana, drugi trofej u sezoni. Crveno-beli nemaju premca, oni su broj 1 u regionu! I idemo dalje!

Crvena zvezda mts – Partizan Nis 80:77 (18:20, 15:17, 26:21, 21:19)

Crvena zvezda mts: Lazarević, Volters 12 (7as), Davidovac 15 (6sk), Mitrović 10, Lazić 5, Kalinić 11 (6sk), Dobrić 5, Holins 9, Ivanović 2, Marković 7, Vajt, Kuzmić 4.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama