Кошарка Кошарка/Вести

Мајсторица је Звездин терен! Црвена звезда шести пут најбоља у региону!

Извор: КК Црвена звезда

Пета утакмица финалне серије је домаћи терен Црвене звезде! Било је јако тешко, у несвакидашњим околностима, али црвено-бели су опет показали шампионски карактер. Остали су у једном тренутку због свог ветра у леђа, али је на крају дворану ”Александар Николић” преплавио ураган емоција. Нимало случајно јер је на семафору стајало 80:77. А, њој много лепше стоје пехари.

Бриљирао је Дејан Давидовац са 15 поена и шест скокова. Пратио га је Нејт Волтерс са 12 кошева, а само поен мање имао је Никола Kалинић. Двоцифрен је био и Лука Митровић са 10 поена.

Међутим, бесмислено је издвајати појединца. Ово је дан када се један састав који осећа Црвену звезду, који је снажан, спреман на све изазове и успешно их преброди. То је снага заједништва, снага једног тима – снага шампиона!

Није било лако, тешко је рећи да ли је и могло теже у овој финалној серији. Изазови су се ређали и ређали, карактер је долазио на испит изнова и изнова. Међутим, још једном су црвено-бели показали како се постаје шампион, као што је рекао прослављени српски глумац и осведочени Звездаш, нажалост покојни Небојша Глоговац – Изађеш на терен када је најтеже и победиш! То су изабраници Дејан Радоњића управо и урадили. У утакмици са обиљем преокрета, прекида, невероватне тензије која је трајала од почетка, ескалирала у трећој утакмици финалне серије и сада ће све то отићи у заборав. Памтиће се трофеј, више него заслужено освојен. Он припада најбољима, најспремнијима, најхрабријима. Наша Црвена звезда била је најхрабрија, најспремнија и најбоља!

Историја, шести пут исписана, други трофеј у сезони. Црвено-бели немају премца, они су број 1 у региону! И идемо даље!

Црвена звезда мтс – Партизан Нис 80:77 (18:20, 15:17, 26:21, 21:19)

Црвена звезда мтс: Лазаревић, Волтерс 12 (7ас), Давидовац 15 (6ск), Митровић 10, Лазић 5, Kалинић 11 (6ск), Добрић 5, Холинс 9, Ивановић 2, Марковић 7, Вајт, Kузмић 4.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама