Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Brejk za duplu krunu, meč lopta za titulu!

Crvena zvezda mts je slavila i u drugom meču finalne serije protiv Art Basketa u hali „Mega fektori“ 73-77 (12-12, 20-19, 22-21, 19-25) i došla na korak od duple krune i pete uzastopne šampionske titule!

Dosta teža utakmica, shodno očekivanjima, i izjednačena do finiša. Drugi meč finalne serije u prvom poluvremenu obeležile su odbrane, u drugom i nešto čvršća igra, koju je dopustio tri arbitara. Na kraju je presudilo iskustvo i mirna ruka Crvene zvezde za dupliranje prednosti u finalu.

Mali broj poena u prvom periodu igre, iako je domaća ekipa otvorila utakmicu serijom 7-2 posle trojke Snežane Čolić, u prvih dva minuta. Art Basket je kontrolisao razliku do samog finiša, kada je Maša Janković odigrala odlično u oba pravca za prvo izjednačenje na meču. Prvo je pogodila iz teške situacije, da bi zatim izblokirala Martu Mitrović, a Aleksandra Katanić imala pet sekundi i bila brža od sirene za 12-12 posle 10 minuta igre.

Isti odnos i u nastavku. Crvena zvezda je imala problem sa koncentracijom, veliki broj izgubljenih lopti i propuštenih zicera, dok Art Basket na drugoj strani nije koristio kontrolu skoka i otvorene pozicije za šut. Serijom 6-0 Art Basket je imao 20-14 u 15.minutu, ali su uzvratile Kendrian Eliot i trojkom Nađa Nedeljkov, a Aleksandra Katanić sa penala donela prvo vođstvo Crvenoj zvezdi u 17.minutu meča i kompletirala seriju 7-0, (20-21). Snežana Čolić i Višnja Stefanović su vezanim trojkama obezbedile prednost Art Basketu, a Milina Mišeljić uspela da vrati jednu trojku za 32-31 pred poluvreme. Zvezda je odbranila poslednji napad, ali nije uspela da dođe do pozicije za poslednji šut.

Čak 11 izgubljeniih lopti crveno-belih i 10 ofanzivnih skokova Art Basketa, koju je svoju šansu tražio poenima na „drugu loptu“, 13 od 32 za poluvreme, uz tri trojke.

Energičniji i efikasniji nastavak. Kendrian Eliot i Aleksandra Katanić su pogodile na jednoj, Snežana Čolić novu trojku na drugoj strani, a zatim ponovo Eliot i Nedeljkov uspešne za tri poena i prednost Zvezde 37-40. Zvezda je bila tim koji je u trećem kvartalu diktirao razliku i ritam meča, Naša Nedeljkov je sjajnim prodorom nagovestila 3+1 Jelene Jovanović za 43-48 u 26.minutu. Zvezdinih +5 je domaćin anulirao serijom 6-0, a četvrta trojka Snežane Čolić donela je novu promenu rezultata pred poslednjih deset minuta, 54-52.

Nagovestile su crveno-bele serijom 7-0 na startu četvrte četvrtine da će uspeti da se izdignu (54-59), a Maša Janković trojkom donela +8 i tajm-aut trenera Art Basketa u 34.minutu, (56-64). Mini seriju protivnika koju je pratila trojka Ivone Miljanić, odbile su Milina Mišeljić i Aleksandra Katanić, ali nije moglo bez neizvesnosti. Anja Bukvić i Snežana Čolić trojkama donele seriju 9-2 i izjednačenje posle dužeg perioda na 1:30 pre kraja meča, 73-73. Međutim, i pored promašenih šuteva za tri poena Miline Mišeljić i Maše Janković, to je bilo sve od Art Basketa. Zvezda je bila odlična u odbrani, protivnik bez rešenja, pa je Aleksandra Katanić najpre prodorom, a zatim i sa penala potvrdila pobedu i brejk Crvene zvezde, 73-77.

Aleksandra Katanić je ponovo bila najefikasnija sa 15 poena, pratila je Maša Janković sa 14, Kendrian Eliot je ubacila 13, Milina Mišeljić 11.

Prvu meč loptu za 33.šampionsku titulu i 10 duplu krunu, Crvena zvezda će imati u četvrtak, 21.aprila od 18.30 u hali „Basket Siti“.

KKŽ Crvena zvezda mts: Eliot 13 (8sk 1as), Naumčev 2 (1sk 1as 1ukl), Čorto, Bošnjaković, Zečević, Katanić 15 (6sk 7as 2ukl), Janković 14 (8sk 2as 3ukl 1blk), Nedeljkov 8 (3sk), Bojović 5 (3sk 1blk), Mišeljić 11 (3sk 3as 1ukl 1blk), Avlijaš (2as), Jovanović 9 (2sk 1as 1ukl). Trener: Dragan Vuković.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama