Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвено-бели допутовали у Подгорицу (субота, 21)

Кошаркаши Црвене звезде допутовали су у Подгорицу где их у суботу од 21 сат очекује заостали меч 15.кола регионалне лиге против екипе Будућности.

Меч који је одложен због Ковида током сезоне црвено-бели дочекују на првом месту и наредна три меча (Подгорица, Чачак 20.04 и Игокеа у Београду 23.04) потребна им је једна победа да обезбеде и математички прво место пред плеј-офу коме ће имати предност домаћег терена.

У првом мечу који је одигран у Београду у првом делу сезоне црвено-бели су славили 71:63 у мечу који је одигран почетком октобра 2021.године.

Дуели два клуба у регионалној лиги имају историју још од 2003. године, а ово ће бити чак 52 дуел два клуба у регионалном такмичењу.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић:
– После изузетно напорног ритма трудили смо се да освежимо тим, очекују нас још три меча до краја регуларног дела сезоне, први је против екипе Будућности која је у добром ритму након неколико везаних победа. Трудићемо се да одиграмо најбоље могуће у овом тренутку.

Марко Симоновић: – Очекује нас тешка утакмица са тимом који ове сезоне има највеће амбиције што је показао досадашњим играма. Везали су неколико победа у претходном периоду и играју овај мец на свом терену где ће имати подршку својих навијача. Са наше стране желимо да одиграмо добру утакмицу да одговоримо на енергију која ће сигурно бити присутна код играча Будућност. имамо јос три утакмице које надокнадјујемо и зна се да нам је за основни циљ до кога је било јако тешко доћи са свим обавезама у ЕЛ и проблемима које смо имали, потребна још једна победа – рекао је Симоновић.

Црвено-бели се након одигране утакмице у Подгорици враћају у Београд, а већ у среду очекују их и заостали меч против екипе Борца у Чачку.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама