Blog CZBG

Dvoličnost srpskog novinarstva – ni reč o uvredama na račun Radonjića

Prošao je večiti derbi u košarci. Partizan je pobedio Crvenu zvezdu, a mi smo se kao portal osvrnuli na dosta toga vezanog za sam meč. Osvrnuli smo se na Obradovićev bezobrazluk i nedopuštanje Zvezdinim košarkašima da treniraju na dan utakmice, na sudijske odluke koje su bile izuzetno skandalozne u nekim situacijama, ali i na nedostake u Zvezdinoj igri koji su doprineli tom porazu.

Na kraju teksta koji smo pisali pomenuli smo i da su na tom sinoćnjem meču navijači Partizana brutalno vređali i predsednika Crvene zvezde Čovića, i njegovu suprugu, i Kalinića, kao i trenera crveno-belih Dejana Radonjića.

Ono što posebno upada u oči jeste da kada se nešto slično desilo Želimiru Obradoviću, novinari su se utrkivali da pišu o tome i da brane vajnog trenera crno-belih, kao i da osuđuju sve ono što je upućeno na njegov račun. Ali za divno čudo, isti ti novinari nakon sinoćnjeg večitog derbija nisu napisali ni jedno jedino slovo povodom gnusnog vređanja trenera Crvene zvezde, gospodina Dejana Radonjića.

Očito je da u ovom trenutku postoje dvostruki aršini u srpskom novinarstvu i vidljivo je iz aviona da su se dotični svrstali samo na jednu stranu, stranu Željka Obradovića i KK Partizana. Da li su “plaćeni” da tako nešto pišu, a da prećutkuju kada se isto, a možda i gore vređanje, desi Dejanu Radonjiću, nije teško zaključiti. 

Samo čekamo sledeći derbi u kojem će Zvezda biti domaćin, pa da čitamo o uvređenoj mladoj zvanoj Željko Obradović.

Novinari, sram vas bilo!

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama