Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Vaterpolistima drugi derbi u sezoni, trijumf na startu drugog turnira Regionalne lige

Vaterpolisti Crvene zvezde slavili su na startu drugog turnira Regionalne lige na 25.maju protiv „večitog rivala“ – 13:11 (3:2, 4:2, 4:4, 2:3).

Zvezda je slavila u drugom derbiju sezone na debiju Mirka Vičevića. Bili su bolji rival crveno-beli tokom celog toka meča, i pored izostanka Bogdana Đurđića, dok je na drugoj strani izostao Stefan Mitrović. U prvom periodu igre Zvezda je tri puta vodila, Milojević je bio dvostruki strelac, Trtović je pogodio za 2:1, a rival se vraća golovima Aleksića sa pet metara i Nešića.

Druga četvrtina je bila prelomna, posle velikog preokreta Crvena zvezda je stigla do prednosti koju je nadogradila do kraja. Izabranici Miloša Korolije su preko Aleksića i Vica stigli do prvog i jedinog vođstva, i punih pet minuta čuvali mrežu netaknutu. Ali kada je pogodio Gavril Subotić usledila je velika serija. Zvezda je serijom 4:0 stigla do 7:4 pred poluvreme, pogađali su i Basara, Tankosić i Marković, uspeli da se odbrane i sa dva igrača manje, a zatim nastavila seriju između dve četvrtine.

Miloš Vukićević i Ivan Basara su nastavili seriju do ukupnih 6:0 i 9:5, kada je Bouven pogodio posle skoro deset minuta posta za svoj tim. Do kraja trećeg perioda za Zvezdu su bili strelci Smiljević i Pješivac, za goste Barac, Kojić i Vavić.

Poslednja četvrtina je donela malo uzbudljivosti. Aleksić i Basara su po treći put bili precizni, Subotić je zaradio treće isključenje, a posle odlične intervencije Mišovića u situaciji jedan na jedan, Aleksić postiže novi gol za 12:10 na pet minuta do kraja. Međutim, Ivan Basara nije dozvolio iznenađenje i preokret i uzvratio je istom merom, odbio nalet rivala i potvrdio trijumf našeg tima. Do kraja utakmice pogodio je Bouven za konačnih 13:11.

Najefikasniji sa 4 gola je bio je Ivan Basara, dva puta je bio precizan Vuk Milojević, po jednom Veljko Tankosić, Dušan Marković, Petar Smiljević, Gavril Subotić, Miloš Vukićević, Dušan Trtović i Stefan Pješivac.

Crvena zvezda je pobedom u direktnom derbi duelu zadržala deobu pete pozicije sa Jadranom iz Herceg Novog, a protivnik u subotu je Šabac, u istom terminu 18.50.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 13:11 (3:2, 4:2, 4:4, 2:3)

Beograd, bazen: „25.maj/MGM“. Gledalaca: 300. Sudije: Andrej Franulović i Dragan Štamparija (Hrvatska). Igrač više: Crvena zvezda 8/10, Partizan 7/17. Peterci: Partizan 1 (1).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Trtović 1, Marković 1, Subotić 1, Milojević 2, Pješivac 1, Basara 4, Rađen, Vukićević 1, Gardašević, Radović, Ivanović, Smiljević 1. Trener: Mirko Vičević

PARTIZAN: Rističević, Vuković, Barać 1, Božović, Aleksić 4(1), Velkić 1, Boven 2, Nešić 1, Vico 1, Radojević 2, Miloš, Mitrović 2, Kojić 1, Bulajić, Vavić 1. Trener: Miloš Korolija

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama