Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Црвено-бели сломили отпор Шапчана у финишу за битну победу

Ватерполисти Црвене звезде савладали су Шабац другог дана другог турнира Регионалне лиге на 25.мају – 14:12 (4:4, 2:2, 4:2, 4:4).

И по трећи пут у сезони Звезда је била успешнија од Шапца. Након победа у четвртфиналу Купа Србије и 9.колу Суперлиге, и у регионалном такмичењу наш тим је стигао до победе.

Ефикасна утакмица, са доста играча више и одбрана голмана и поред 26 голова. Шабац је захваљујући расположеним Огњену Стојановићу и Саву Ћетковићу до краја био равноправан противник, а наш тим је головима Марка Радовића и Душана Тртовића дошао до битног тријумфа.

И поред доброг старта црвено-бели нису успели да већ у првој четвртини дођу до предности. Звезда је повела 3:1, али је Шабац преко Ћетковића анулирао минус и стигао до егала након осам минута игре – 4:4. Други период донео нова два вођства Црвене звезде, Радовић и Гардашевић су доносили 5:4 и 6:5, али су Огњен Стојановић и Саво Ћетковић поставили 6:6 за полувреме.

Након дугог периода без гола, Звезда је погађала стативу и пречку преко Марковића и Радовића, Мишовић у три наврата одлично интервенисао, Шабац је стигао до прве предности преко расположеног Ћетковића, али је Суботић одмах узвратио са два лепа гола и враћа Црвену звезду у вођство на три минута до краја треће деонице, (8:7). Шабац је покушао да поново изједначи преко Ћетковића, Мишовић је био на висини задатка, а Пјешивац шраубом донео 9:7. До краја четвртине погађали су Гардашевић и Копцев за 10:8 пред последњи квартал.

Шабац није одустајао ни у последњем кварталу. Стојановић и Танкосић су били прецизни одмах на старту, да би Ћетковић донео изједначење 12:12. Радовић и Тртовић у 48 секунди пре краја потврдили су битан тријумф за наш тим.

Најефикаснији са 4 гола био је Суботић, по два пута су били прецизни Танкосић, Радовић, Гардашевић и Пјешивац.

Ремијем Јадрана из Херцег Новог и Радничког из Крагујевца, који је поново у самом финишу дошао до вредног бода, Црвена звезда се осамила на петом месту са три бода минуса у односу на актуелног регионалног шампиона из Крагујевца који је тренутно на другом месту и бодом минуса од четвртопласираног Јадрана из Сплита, којег очекује дуел са Југом.

У последњем мечу другог турнира сутра од 13.40, Црвена звезда се састаје са Југом.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ШАБАЦ 14:12 (4:4, 2:2, 4:2, 4:4)

Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Гледалаца: 150. Судије: Андреј Франуловић и Драган Штампарија (Хрватска). Играч више: Црвена звезда 4/13, Шабац 6/11. Петерци: Црвена звезда 1 (1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 2, Ђурђић, Марковић, Суботић 4, Милојевић, Пјешивац 2, Басара, Рађен, Вукићевић 1, Гардашевић 2, Радовић 2, Ивановић, Тртовић 1. Тренер: Мирко Вичевић

ШАБАЦ: Филиповић, Митровић, Репановић, Копцев 1, Мараш, Тонковић, Станић, Тубић, Жежељ, Стојановић 4, Вукадиновић, Ћетковић 7. Тренер: Ненад Личанин

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама