Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Ватерполистима други дерби у сезони, тријумф на старту другог турнира Регионалне лиге

Ватерполисти Црвене звезде славили су на старту другог турнира Регионалне лиге на 25.мају против „вечитог ривала“ – 13:11 (3:2, 4:2, 4:4, 2:3).

Звезда је славила у другом дербију сезоне на дебију Мирка Вичевића. Били су бољи ривал црвено-бели током целог тока меча, и поред изостанка Богдана Ђурђића, док је на другој страни изостао Стефан Митровић. У првом периоду игре Звезда је три пута водила, Милојевић је био двоструки стрелац, Тртовић је погодио за 2:1, а ривал се враћа головима Алексића са пет метара и Нешића.

Друга четвртина је била преломна, после великог преокрета Црвена звезда је стигла до предности коју је надоградила до краја. Изабраници Милоша Королије су преко Алексића и Вица стигли до првог и јединог вођства, и пуних пет минута чували мрежу нетакнуту. Али када је погодио Гаврил Суботић уследила је велика серија. Звезда је серијом 4:0 стигла до 7:4 пред полувреме, погађали су и Басара, Танкосић и Марковић, успели да се одбране и са два играча мање, а затим наставила серију између две четвртине.

Милош Вукићевић и Иван Басара су наставили серију до укупних 6:0 и 9:5, када је Боувен погодио после скоро десет минута поста за свој тим. До краја трећег периода за Звезду су били стрелци Смиљевић и Пјешивац, за госте Барац, Којић и Вавић.

Последња четвртина је донела мало узбудљивости. Алексић и Басара су по трећи пут били прецизни, Суботић је зарадио треће искључење, а после одличне интервенције Мишовића у ситуацији један на један, Алексић постиже нови гол за 12:10 на пет минута до краја. Међутим, Иван Басара није дозволио изненађење и преокрет и узвратио је истом мером, одбио налет ривала и потврдио тријумф нашег тима. До краја утакмице погодио је Боувен за коначних 13:11.

Најефикаснији са 4 гола је био је Иван Басара, два пута је био прецизан Вук Милојевић, по једном Вељко Танкосић, Душан Марковић, Петар Смиљевић, Гаврил Суботић, Милош Вукићевић, Душан Тртовић и Стефан Пјешивац.

Црвена звезда је победом у директном дерби дуелу задржала деобу пете позиције са Јадраном из Херцег Новог, а противник у суботу је Шабац, у истом термину 18.50.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 13:11 (3:2, 4:2, 4:4, 2:3)

Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Гледалаца: 300. Судије: Андреј Франуловић и Драган Штампарија (Хрватска). Играч више: Црвена звезда 8/10, Партизан 7/17. Петерци: Партизан 1 (1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Тртовић 1, Марковић 1, Суботић 1, Милојевић 2, Пјешивац 1, Басара 4, Рађен, Вукићевић 1, Гардашевић, Радовић, Ивановић, Смиљевић 1. Тренер: Мирко Вичевић

ПАРТИЗАН: Ристичевић, Вуковић, Бараћ 1, Божовић, Алексић 4(1), Велкић 1, Бовен 2, Нешић 1, Вицо 1, Радојевић 2, Милош, Митровић 2, Којић 1, Булајић, Вавић 1. Тренер: Милош Королија

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама