Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda pala u produžetku. Beron i Lojd presudili

Foto: Euroleague.net

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da savladaju ekipu Zenita u prepunoj dvorani “Aleksandar Nikolić”. Ekipa Zenita je nakon produžetaka odnela pobedu rezultaom 76:80.

Crvena zvezda je izgubila još jednu triler završnicu. Nakon poraza od Barselone i Efesa, večers je od crveno-belih bila bolja ekipa Zenita. Iako je u većem delu susreta Zvezda kontrolisala igru i rezultat, sem pred kraj prve četvrtine, izabranici Dejana Radonjića nisu uspeli da materijalizuju određene situacije i tako su na neki način pobedili sami sebe.

Zvezda je odlično počela meč i povela sa 18:10, ali je tu stala i dozvolila je gostima da ovaj period završe sa velikih 8 poena razlike (21:29). Treba istači da je u tom periodu pad nastao onog trenutka kada je Volters izašao sa parketa, a Marković nažalost nije isporučio ono što se od njega očekivalo, pa su gosti to uspešno iskoristili.

Zvezda je fenomenalno odigrala drugu i treću četvrtinu, a u toj trećoj je dozvolila ekipi Zenita da postigne samo 6 poena. Iako je do tada Beron nemilosrdno rešetao Zvezdin koš, Zenit osim njega i donekle Mikija, nije imao previše rešenja za Zvezdinu fantastičnu odbranu.

I poslednji period su Zvezdini košarkaši odigrali dosta dobro, ali je, kao i u prethodnim mečevima, koncentracija počela da pada pred sam kraj utakmice. Volters je bio vidno umoran i nekako nije uspevao da napravi neku akciju sa saigračima koja bi rezultovala sigurnim poenima. I pored svega toga, Zvezda je imala napad za pobedu, ali ga nije realizovala i ušlo se u produžetke.

A u produžecima, kao i u poslednjoj četvrtini utakmice, najviše problema Zvezda je imala od Lojda koji je jednostavno pogađao sve što je trebalo i tako goste odveo do pobede. 

Našim igračima se nema šta puno zameriti, posebno kada se zna da Dejan Radonjić nije mogao da računa na Davidovca i Dobrića. Najbolji pojedinac u redovima crveno-belih bio je Volters sa 21 poenom, 6 asistencija, 5 skokova i 4 ukradene lopte. Pratili su ga Holins sa 15, Kalinić sa 13 (6 sk i 4 as) i Mitrović sa 11 poena.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama