Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда пала у продужетку. Берон и Лојд пресудили

Фото: Euroleague.net

Кошаркаши Црвене звезде нису успели да савладају екипу Зенита у препуној дворани “Александар Николић”. Екипа Зенита је након продужетака однела победу резултаом 76:80.

Црвена звезда је изгубила још једну трилер завршницу. Након пораза од Барселоне и Ефеса, вечерс је од црвено-белих била боља екипа Зенита. Иако је у већем делу сусрета Звезда контролисала игру и резултат, сем пред крај прве четвртине, изабраници Дејана Радоњића нису успели да материјализују одређене ситуације и тако су на неки начин победили сами себе.

Звезда је одлично почела меч и повела са 18:10, али је ту стала и дозволила је гостима да овај период заврше са великих 8 поена разлике (21:29). Треба истачи да је у том периоду пад настао оног тренутка када је Волтерс изашао са паркета, а Марковић нажалост није испоручио оно што се од њега очекивало, па су гости то успешно искористили.

Звезда је феноменално одиграла другу и трећу четвртину, а у тој трећој је дозволила екипи Зенита да постигне само 6 поена. Иако је до тада Берон немилосрдно решетао Звездин кош, Зенит осим њега и донекле Микија, није имао превише решења за Звездину фантастичну одбрану.

И последњи период су Звездини кошаркаши одиграли доста добро, али је, као и у претходним мечевима, концентрација почела да пада пред сам крај утакмице. Волтерс је био видно уморан и некако није успевао да направи неку акцију са саиграчима која би резултовала сигурним поенима. И поред свега тога, Звезда је имала напад за победу, али га није реализовала и ушло се у продужетке.

А у продужецима, као и у последњој четвртини утакмице, највише проблема Звезда је имала од Лојда који је једноставно погађао све што је требало и тако госте одвео до победе. 

Нашим играчима се нема шта пуно замерити, посебно када се зна да Дејан Радоњић није могао да рачуна на Давидовца и Добрића. Најбољи појединац у редовима црвено-белих био је Волтерс са 21 поеном, 6 асистенција, 5 скокова и 4 украдене лопте. Пратили су га Холинс са 15, Калинић са 13 (6 ск и 4 ас) и Митровић са 11 поена.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама