Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда мтс дочекује Зенит (четвртак, 19)

КК Црвена звезда мтс дочекује у четвртак екипу Зенита у утакмици 18.кола Евролиге.

Овај меч који званично обележава почетак другог дела елитног такмичења заправо представља други дуел две екипе у распону од само 25 дана, пошто је прва утакмица две екипе одиграна 3.децембра у Санкт Петербургу.

Тај меч црвено-бели добили су резултатом 69:58 у једној од најбољих утакмица који је наш тим одиграо у овом делу сезоне против екипе која је један од кандидата за највиши пласман у овом такмичењу!

Након 27 дана црвено-беле очекује поново тежак задатак против екипе која има скор 10-6 у утакмици којом наш клуб окончава изузетно успешну календарску годину.

Пред овај меч неизвестан је наступ Огњена Добрића и Дејана Давидовца, а према последњим информацијама црвено беле очекује велика подршка са трибина хале Аександар Николић јер је интересовање за ову утакмицу велико:

Тренер КК Црена звезда мтс Дејан Радоњић:

– Распоред је такав да јако брзо играмо нови меч против Зенита. У претходном смо играли јако добро и славили, сада нас опет очекује исти противник. Наравно, то ће код њих произвести додатну мотивацију да и због тога изађу на паркет и одиграју меч на нивоу онога што могу. Показали су јако пуно, имају само шест пораза, имају велики квалитет, играју јако добро од почетка, тренутно су четврти на табели и имају пуно разлога да се надају добром пласману.

Морамо да одиграмо јако добар меч. Свесни смо да морамо да будемо у оба правца веома квалитетни, свесни чињенице да и овог пута играмо ослабљени, да нам недостају два значајна играча, Добрић и Давидовац. Морамо сви дати већи допринос и још нешто да бисмо одиграли добар меч и да бисмо дошли до позиције да можемо да славимо – рекао је тренер црвено-белих.

Наредни меч у Евролиги екипа Црвене звезде мтс игра 06.01.2022. године али нова такмичарска година за црвено беле почиње већ другог јануара утакмицом у Сплиту у регионалној лиги.

Ово ће бити пети меч два тима у Евролиги, тренутни скор је 2-2.

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама