Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Vredna pobeda crveno-belih protiv Bajerna u sjajnom ambijentu!

Puna dvorana ”Aleksandar Nikolić” dočekala je Bajern Minhen. Dočekali su ga i spremni košarkaši Crvene zvezde mts, silno motivisani i odlučni. Pasionirana publika je u fenomenalnoj atmosferi imala priliku da uživa u zaista fantastičnoj košarci. Pobedio je bolji i onaj ko je više želeo. To je bila sjajna Crvena zvezda – 81:78.

Utakmica je obilaovala preokretima, majstorijama i jednih i drugih. Crveno-beli su se mučili sa kontrolom skoka, ali su u ostalim segmentima bili gotovo perfektni. Nagrada je stigla u poslednjoj četvrtini kada je i taj poslednji faktor došao na svoje. Prelomni momenti dogodili su se u poslednjoj četvrtini kada je Crvena zvezda napravila seriju 11:0 u reuzela kontrolu nad utakmicom (78:70). Briljirao je tada Nikola Kalinić kao i celu utakmicu, priključio se i Nikola Ivanović, a trojke kapitena sekle su moral gostiju iz Nemačke kao nožem. Stizale su u pravi čas i publika ih je dočekala burnim ovacijama. Fantastičan ambijent se tada pretvarao u pravi karnevalski.

Briljirao je Nikola Kalinić koji je meč završio sa 20 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Branko Lazić je upisao 12 poena, Nikola Ivanović 11. Luka Mitrović je uz 9 poena zabeležio i osam skokova.

Od početka utakmice viđena je velika borba između dve ekipe. Igralo se praktično koš za koš, crveno-beli su odlično šutirali za tri poena, ali su imali velike probleme sa kontrolom skoka što su iskusni internacionalci Bajerna poput Otela Hantera znali da iskoriste. U takvim okolnostima, baš nakon još jednog ofanzivnog skoka Hantera Bajern je stekao pola koša prednosti na kraju prve četvrtine – 20:21.

Usledila je serija tima iz Minhena i to 8:2 kojom je Bajern došao do najveće prednosti od početka 22:29. Ognjen Dobrić je pogodio važnu trojku, potom i još jednu, Davidovac je bio precizan za dva, a zatim i kapiten Lazić je novom trokom zaokružio seriju crveno-belih 11:2 kojom je Zvezda vratila vođstvo (33:31). Od tada se nastavila igra koš za koš. Rezultatska klackalica je prevagnula na stranu Crvene zvezde koja je nakon 20 minuta igre imala pola koša prednosti – 46:45. Sigurno bi prednost bila veća da Bajern nije postigao čak 16 poena nakon ofanzivnih skokova.

Energija sa tribina koja je stizala bila je neverovatna. Crveno-beli su silno motivisani ušli u drugo poluvreme. Publiku je na najbolji način nagradio Ostin Holins koji je atraktivno zakucao iza leđa nakon ukradene lopte za ”plus 5” – 56:51.

Ipak, crveno-beli su napravili nekoliko grešaka olako i Bajern je serijom 9:0 povratio vođstvo – 56:60. Zlata vrednu trojku pogodio je kapiten Lazić. Usledio je koš Ivanovića sa istog odstojanja i crveno-beli su vratili prednost – 62:60.

Rezultatska klackalica je bila neizbežna i u nastavku. Publika u dvorani ”Aleksandar Nikolić” je zaista imala priliku da gleda vrhunsku predstavu. Bajern je bolje započeo poslednji period, stekao četiri poena prednosti, ali je na scenu stupio Nikola Kalinić koji je sa pet vezanih poena odbio nalet Bajerna, a kada su pogodili Ivanović i Mitrović prednost je bila tri poena u korist domaćina – 73:70. Usledila je poslastica Branka Lazića iz ugla, treća trojka i potpuna eksplozija u dvorani – 76:70.

Maleri nisu prestajali za crveno-bele, nakon Davidovca povredio se i Dobrić, ali oni na terenu su silno želeli pobedu. Mitrović je povećao vođstvo, osećalo se da u grotlu dvorane Aleksandar Nikolić crveno-beli lome Bajern (78:70).

Crvena zvezda mts – Bajern Minhen 81:78 (20:21, 26:24, 19:22, 16:11)

Crvena zvezda mts: Lazarević, Volters 3, Davidovac 4, Mitrović 9 (8sk), Lazić 12, Kalinić 20 (8sk, 4as), Dobrić 9 , Holins 3, Ivanović 11, Marković 3, Kuzmić 4, Cirbes 3.

Izvor: KKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama