Blog Košarka Košarka/Izveštaji i analize CZBG

Priče iz Pionira – operacija derbi

Autor: CZBG, Ivan J.

Crvena zvezda je juče pokazala da je najdominantniji tim na Jadranu. Bez neke lažne skromnosti i upakivanja u ukrasan papir. Ovaj tim, kada bi igrao samo ABA ligu, imao bi sve pobede. Najjači konkurent, posle nas, juče je ostavljen na svega 55 poena iako je trener protivničke ekipe itekako okrenut napadačkoj potenciji svoga tima a i veliko je ime u evropskoj košarci.

Kao što i sami znamo, trofeji se osvajaju odbranom. Naročito ako je trener kluba Dejan Radonjić. Želimir ima možda neke ofanzivne akcije i magije, ali naš trener ima magiju kada je odbrana u pitanju. Pitali su se juče svi, gde je nestao Kevin Panter ili kako su niži igrači na poziciji četiri (Davidovac i Kalinić) anulirali sve napadačke moći koje poseduje Ledej. Da se Zvezda nije potrošila protiv Asvela i da je bilo malo više koncetracije u napadu, ova utakmica je lako mogla da ode u mnogo veći plus. Jedino što je možda mala mrlja (mada, nije ni to mrlja) jeste što je Smailagić iskoristio veći broj faulova Ognjena Kuzmića i njegovu sporost u odnosu na njega. Očekivao je Radonja da će Kuz naterati njega u faulove, desilo se obrnuto, ali se desio i naš nekadašnji kapiten Luka Mitrović koji je Alenu održao čas košarke. Bez da se protivnik omalovažava, ali je Luka po ko zna koji put pokazao koliku inteligenciju ima za ovaj sport i pokazao da je on u Zvezdinom sistemu koji vodi Dejo najubojiti.

Atmosfera je juče bila izvanredna. Bez Delija, tribina B i loža ispod su vodili navijanje, a Pionir je bio retko pun. Razumeli su poziv kluba koga retki shvataju na pravi način. Upravo zato, svoj bes i inat su okrenuli prema treneru Partizana Obradoviću i, moram da priznam, to mi je i zasmetalo. Ne što je on meni vau ili što ga smatram kao dobrog čoveka, jednostavno, on nije uzrok problema, već na neki način posledica. Kada se sedmoj ekipi prošle godine da ovoliki budžet, onda je nekako normalno da će pozvati najvećeg trenera koji navija za Partizan. Naravno da je njemu cilj da nas smakne sa trona, ali sam ja ipak nekako za viteško nadmetanje jer, povrh svega, klub u koji je došao, nema sistem. Zvezda ga ima i on već godinama daje rezultate. Naročito kada je tu Dejan Radonjić.

Inat i rekacija treba da postoje. Cele godine, Zvezda pravi odlične rezultate u Evroligi sa najnižim budžetom. Umesto da se neko od naših novinara seti i napravi priču ili posveti neki tekst o odbrani, to uradi sajt Evrolige. Zašto? Zato što je našim novinarima najbitnija vest da kažu da je veliki uspeh za srpsku košarku što se vratio Žoc. Kada na ovakve ‘neutralne’ dodamo i one psiho bolesnike u crno belim redovima, pravi se jaz i mržnja. Mnogi je osete, ali ne mogu da definišu prema kome pa je ceh platio Obradović. Umesto da se potencira o Zvezdi kao projektu gde glavnu reč vode igrači iz Srbije, pišu se uspesi koje uglavnom donose stranci u Partizanu.

Zato i trebamo našem klubu. Naročito ove godine kada su tu sami ratnici koji ne znaju za reč predaja. Naročito kada imamo za trenera čoveka koji je toliko omalovažavan a u stvari radi odličan posao. Uspeo je prošle godine od ekipe koja je padala u ponor da napravi ekipu koja je osvojila tripletu. Ove godine ima svoj tim i vidi se pečat njegovog tima.

I zato, pustite šta pišu novinari, nego pomozite svom timu ove godine kao što je to bilo juče, mada je i protiv Asvela, PAO-a, Albe, Cedevite i Budućnosti isto grmilo. Imamo tim, imamo sistem, imamo ratnike. Ostalo je na nama da im olakšamo do konačnog cilja i pobede. Napred Zvezdo tebe bodrim ja !!!!

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama