Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звездано вече у Пиониру, Партизан само на 56 поена

Фото: АдмиралБет АБАлига/Драгана Стјепановић

Кошаркаши Црвене зевзде остварили су вечерас убедљиву победу против вечитог ривала, екипе Партизана. Коначан резултат 71:56 могао је да буде и убедљивији, али сама чињеница да ривал није досегао ни до 60 поена говори о томе какву је одбрану играла чета Дејана Радоњића.

Током целог меча Звездини кошаркаши вршили су огроман притисак на спољну и унутрашњу линију Партизана и имали су предност сви 40 минута овог меча. Ни у једном тренутку Дејан Радоњић није дозволио својој екипи да се опусти, иако је Партизан у пар наврата успевао некако да смањи предност црвено-белих, али је се то углавном дешавало због слабијег напада наших кошаркаша који и даље морају да пораде на неким нападачким акцијама уколико желе да остваре још боље резултате у наставку и АБА и Евролиге.

Вечерас је једну од својих најбољих партија опет ружио Лука Митровић који је једноставно био незаустављив. Постигао је 16 поена и забележио 7 скокова, лиме је једноставно излудео противничке играче. Руку под руку са њим били су Огњен Добрић са 15 поена (6 скокова и 3 асистенције), те Никола Калинић са 14 поена (5 асистенција). И Нејт Волтерс, који је забележио 9 поена и 5 асистенција, беиљантно је управљао Звездиним нападом. 

Са друге стране вишемилионска појачања Партизана, Кевин Пантер и Зек Ледеј, постигли су заједно 11 поена и да гости у својим редовима нису имали Смаилагића и Мура, вечерас би напустили халу Пионир са много већом разликом.

Атмосфера у Пиониру је била фантастична и заиста велика похвала свима који су вечерас дошли и потпомогли наше кошаркаше у овом важном дуелу у коме су Дејан Радоњић и његови пулени показали да и дање имају огромну жељу да трофеј АБА лиге остане у црвено-белим витринама.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама