Блог Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Приче из Пионира – операција дерби

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј.

Црвена звезда је јуче показала да је најдоминантнији тим на Јадрану. Без неке лажне скромности и упакивања у украсан папир. Овај тим, када би играо само АБА лигу, имао би све победе. Најјачи конкурент, после нас, јуче је остављен на свега 55 поена иако је тренер противничке екипе итекако окренут нападачкој потенцији свога тима а и велико је име у европској кошарци.

Као што и сами знамо, трофеји се освајају одбраном. Нарочито ако је тренер клуба Дејан Радоњић. Желимир има можда неке офанзивне акције и магије, али наш тренер има магију када је одбрана у питању. Питали су се јуче сви, где је нестао Кевин Пантер или како су нижи играчи на позицији четири (Давидовац и Калинић) анулирали све нападачке моћи које поседује Ледеј. Да се Звезда није потрошила против Асвела и да је било мало више концетрације у нападу, ова утакмица је лако могла да оде у много већи плус. Једино што је можда мала мрља (мада, није ни то мрља) јесте што је Смаилагић искористио већи број фаулова Огњена Кузмића и његову спорост у односу на њега. Очекивао је Радоња да ће Куз натерати њега у фаулове, десило се обрнуто, али се десио и наш некадашњи капитен Лука Митровић који је Алену одржао час кошарке. Без да се противник омаловажава, али је Лука по ко зна који пут показао колику интелигенцију има за овај спорт и показао да је он у Звездином систему који води Дејо најубојити.

Атмосфера је јуче била изванредна. Без Делија, трибина Б и ложа испод су водили навијање, а Пионир је био ретко пун. Разумели су позив клуба кога ретки схватају на прави начин. Управо зато, свој бес и инат су окренули према тренеру Партизана Обрадовићу и, морам да признам, то ми је и засметало. Не што је он мени вау или што га сматрам као доброг човека, једноставно, он није узрок проблема, већ на неки начин последица. Када се седмој екипи прошле године да оволики буџет, онда је некако нормално да ће позвати највећег тренера који навија за Партизан. Наравно да је њему циљ да нас смакне са трона, али сам ја ипак некако за витешко надметање јер, поврх свега, клуб у који је дошао, нема систем. Звезда га има и он већ годинама даје резултате. Нарочито када је ту Дејан Радоњић.

Инат и рекација треба да постоје. Целе године, Звезда прави одличне резултате у Евролиги са најнижим буџетом. Уместо да се неко од наших новинара сети и направи причу или посвети неки текст о одбрани, то уради сајт Евролиге. Зашто? Зато што је нашим новинарима најбитнија вест да кажу да је велики успех за српску кошарку што се вратио Жоц. Када на овакве ‘неутралне’ додамо и оне психо болеснике у црно белим редовима, прави се јаз и мржња. Многи је осете, али не могу да дефинишу према коме па је цех платио Обрадовић. Уместо да се потенцира о Звезди као пројекту где главну реч воде играчи из Србије, пишу се успеси које углавном доносе странци у Партизану.

Зато и требамо нашем клубу. Нарочито ове године када су ту сами ратници који не знају за реч предаја. Нарочито када имамо за тренера човека који је толико омаловажаван а у ствари ради одличан посао. Успео је прошле године од екипе која је падала у понор да направи екипу која је освојила триплету. Ове године има свој тим и види се печат његовог тима.

И зато, пустите шта пишу новинари, него помозите свом тиму ове године као што је то било јуче, мада је и против Асвела, ПАО-а, Албе, Цедевите и Будућности исто грмило. Имамо тим, имамо систем, имамо ратнике. Остало је на нама да им олакшамо до коначног циља и победе. Напред Звездо тебе бодрим ја !!!!

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама