Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Дерби архивиран, екипа без Митровића на шпанском дуплом колу

Кошаркаши Црвене звезде мтс већ су архивирали врло вредну победу у првом овосезонском дуелу са Партизаном, до које су дошли врло сигурном игром у препунм Пиониру, а већ у понедељак следи пут у Шпанију, где црвено-беле очекују мечеви дуплог кола (10. и 11.коло) против Басконије и Реала.

Времена за освежење и припрему прве утакмице са Басконијом практично да и нема, колико год храбри све боље здравствено стање све већег броја играча, дан након утакмице 8.кола АБА лиге тренеру Радоњићу и стручном штабу стигла је вест да на пут неће кренути Лука Митровић коме је повређена рожњача током недељне утакмице у Београду.

Таква врста повреде захтева останаку Београду и лечење, па ће екипа Црвене звезде мтс бити лишена помоћи играча који је одлично почео ову сезону и био један од најзапаженијих играча на недељном дуелу са Партизаном.

Меч у Фернандо Буеса Арени у Виторији игра се у уторак од 20.30 часова,а то ће бити 13.дуел два клуба у Евролиги. Тренутно скор је 6/6, интересантан податак је и да су обе екипе славиле по три пута као гости.

Последњи меч два тима одигран је 26.фебруара ове године, Басконија је славила убедљиво 87:67 у времену када је тим Црвене звезде био десеткован короном и након освојеног Купа Радивоја Кораћа.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић: – Имамо већ данас тренинг и пут, сутра меч. После тога идемо за Мадрид, имамо дуел против Реала. Наравно то кратко време које имамо користимо да се упознамо са овим што је потребно за меч и да се трудимо да будемо добри у том дуелу. По последњој информацији које смо добили дошло је до промене тренера Басконије. Тим који ће са својим квалитетима наравно на паркету дати све од себе да нас савлада и да дођу до бодова. Ми ћемо покушати да направимо најбољу могућу припрему и да пружимо колико је то могуће у том дуелу. На пут идемо без Митровића, он је добио ерозију рожњаче јуче после меча. Због ударца прстом. Покушаћемо то да надоместимо колико је то могуће – рекао је Радоњић пред петодневни пут у Шпанију.

Дејан Давидовац: – После битне победе, а свака у дербију је важна, очекује нас поново дупла недеља. Није прва у распореду, али није лако посебно што имамо два гостовања у Шпанији. Басконија је у лошем ритму у последњих неколико утакмица, али промена тренера ће сигуро донети неке промене и у игри и бити шок терапија. Ми смо у добром ритму као тим ,као екипа, и даље нам недостају неки играчи који су повређени, сада недостаје и Лука. тражимо се још увек нисмо били у пуном саставу, полако идемо утакмицу по утакмицу – рекао је Давидовац.

Екипа је у понедељак одрадила тренинг опоравка (у тиму је неколико играча са лакшим повредама) и одмах након заједничког ручка отпутовала у Шпанију где ће се задржати до петка, јер црвено-беле очекује још једно велико искушење и дуел са Реалом у Мадриду у четвртак.

Већ у понедељак Црвена звезда мтс поново гостује екипи Студентског Центра у Подгорици.

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама