Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Pobeda u Petrovaradinu za maksimalni učinak i prekid negativnog niza

Košarkašice Crvene zvezde mts savladale su Vojvodinu 021 u hali u Petrovaradinu 65-55 (20-12, 16-14, 16-13, 13-16), prekinule negativan niz i zadržale maksimalan učinak na tabeli ŽKLS, uz utakmicu manje.

Svega dan posle povratka iz Orenburga ponovo su crveno-bele bile na parketu. I uspele da trijumfuju protiv umora i negativnog niza u Petrovaradinu, čime su prekinule post od četiri meča bez pobede protiv Vojvodine 021.

Trener Vuković je priliku u stratnoj petorci pružio Tamari Čorto, koja je uzvratila sa dve brze asistencije na početku meča, a u tim su se vratile Jelena Jovanović i Alison Švagmejer.

Maša Janković je otvorila meč lepom fintom i poenima, na asistenciju Čorto, ali je domaća ekipa preko Žakline Janković, koja je postigla 6 od 12 poena, uspela da do sredine četvrtine preuzme vođstvo i povede 10-7, što je nateralo Dragana Vukovića da odmah reaguje. Posle tajm-auta Zvezda je sa dve serije preuzela kontrolu utakmice i vođstvo nakon prvih deset minuta, 12-20.

U nastavku, bez većih problema su crveno-bele kontrolisale rezultat, i pored kontrole skoka domaće ekipe, i propustila nekoliko zicera da se odlepi u ranoj fazi meča. Aleksandra Katanić je trojkom vratila vođstvo na +8 (22-30), a zatim i odbila mini seriju u nalet domaćih drugom trojkom. Maša Janković je u poslednjim sekundama bila precizna van linije 6,75 za prvu dvocifrenu prednost na meču 26-36, a samim tim postala prva igračica sa dvocifrenim učinkom, 10 poena.

Na samom startu treće četvrtine Sara Lumis je kreirala 5-0, Dragan Vuković odmah zatražio tajm-aut, ali je Amerikanka produžila seriju u nastavku igre na 7-0 i dovela svoj na samo tri poena minusa, (33-36). Post od četiri minuta bez poena i seriju Lumis prekinula je sa penala Maša Janković, a zatim je ubacila i svoju drugu trojku, (33-40). Razigrala se Alison Švagmejer, vezala pet poena, uz drugu trojku, i vratila dvocifrenu prednost crveno-belima, (36-46). Zahvaljujući prepoznatljivoj odbrani i dobrom šutu za tri poena, koji nije bio saveznik u proteklim utakmicama, Zvezda je zadržala razliku pred poslednjih deset minuta, (39-50).

Seriju između dve četvrtine šampion Srbije je produžio do 6-0, poenima Maše Janković i Jelene Jovanović, da bi Vojvodina 021 uložila i poslednji napor mini serijom preko Žakline Janković i Katarine Jakovljević da se vrati u meč, ali je Dragan Vuković odmah reagovao novim tajm-autom, (43-56). Usledio je odgovor njegovih igračica, Zvezda ponovo odigrala čvrsto u odbrani, uz presing i stigla do maksimalnih +18, (47-64). Finiš je pripao, ipak, domaćem timu, koji je serijom 8-1 smanjio razliku do konačnih 55-65.

Najefikasnija sa 16 poena bila je Maša Janković, Milina Mišeljić jee ubacila 13, Alison Švagmejer dodala 12, a 11 poena uz 9sk imala je Aleksandra Katanić.

Sledi reprezentativna pauza, ali Zvezda će imati obaveze u sredu 10.novembra, kada će u zaostaloj utakmici 6.kola dočekati ekipu Vršca.

KKŽ Crvena zvezda mts: Eliot 2 (5sk 1ukl 2blk), Naumčev (3ukl), Švagmejer 12 (3sk), Čorto (2as), Zečević, Katanić 11 (9sk 4as 4ukl), Janković 16 (5sk 2as 4ukl), Nedeljkov, Bojović 7 (4sk 1ukl), Mišeljić 13 (3as 4sk 2ukl), Avlijaš 2 (2as), Jovanović 2 (2sk). Trener: Dragan Vuković.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama