Кошарка Кошарка/Женска кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Победа у Петроварадину за максимални учинак и прекид негативног низа

Кошаркашице Црвене звезде мтс савладале су Војводину 021 у хали у Петроварадину 65-55 (20-12, 16-14, 16-13, 13-16), прекинуле негативан низ и задржале максималан учинак на табели ЖКЛС, уз утакмицу мање.

Свега дан после повратка из Оренбурга поново су црвено-беле биле на паркету. И успеле да тријумфују против умора и негативног низа у Петроварадину, чиме су прекинуле пост од четири меча без победе против Војводине 021.

Тренер Вуковић је прилику у стратној петорци пружио Тамари Чорто, која је узвратила са две брзе асистенције на почетку меча, а у тим су се вратиле Јелена Јовановић и Алисон Швагмејер.

Маша Јанковић је отворила меч лепом финтом и поенима, на асистенцију Чорто, али је домаћа екипа преко Жаклине Јанковић, која је постигла 6 од 12 поена, успела да до средине четвртине преузме вођство и поведе 10-7, што је натерало Драгана Вуковића да одмах реагује. После тајм-аута Звезда је са две серије преузела контролу утакмице и вођство након првих десет минута, 12-20.

У наставку, без већих проблема су црвено-беле контролисале резултат, и поред контроле скока домаће екипе, и пропустила неколико зицера да се одлепи у раној фази меча. Александра Катанић је тројком вратила вођство на +8 (22-30), а затим и одбила мини серију у налет домаћих другом тројком. Маша Јанковић је у последњим секундама била прецизна ван линије 6,75 за прву двоцифрену предност на мечу 26-36, а самим тим постала прва играчица са двоцифреним учинком, 10 поена.

На самом старту треће четвртине Сара Лумис је креирала 5-0, Драган Вуковић одмах затражио тајм-аут, али је Американка продужила серију у наставку игре на 7-0 и довела свој на само три поена минуса, (33-36). Пост од четири минута без поена и серију Лумис прекинула је са пенала Маша Јанковић, а затим је убацила и своју другу тројку, (33-40). Разиграла се Алисон Швагмејер, везала пет поена, уз другу тројку, и вратила двоцифрену предност црвено-белима, (36-46). Захваљујући препознатљивој одбрани и добром шуту за три поена, који није био савезник у протеклим утакмицама, Звезда је задржала разлику пред последњих десет минута, (39-50).

Серију између две четвртине шампион Србије је продужио до 6-0, поенима Маше Јанковић и Јелене Јовановић, да би Војводина 021 уложила и последњи напор мини серијом преко Жаклине Јанковић и Катарине Јаковљевић да се врати у меч, али је Драган Вуковић одмах реаговао новим тајм-аутом, (43-56). Уследио је одговор његових играчица, Звезда поново одиграла чврсто у одбрани, уз пресинг и стигла до максималних +18, (47-64). Финиш је припао, ипак, домаћем тиму, који је серијом 8-1 смањио разлику до коначних 55-65.

Најефикаснија са 16 поена била је Маша Јанковић, Милина Мишељић јее убацила 13, Алисон Швагмејер додала 12, а 11 поена уз 9ск имала је Александра Катанић.

Следи репрезентативна пауза, али Звезда ће имати обавезе у среду 10.новембра, када ће у заосталој утакмици 6.кола дочекати екипу Вршца.

ККЖ Црвена звезда мтс: Елиот 2 (5ск 1укл 2блк), Наумчев (3укл), Швагмејер 12 (3ск), Чорто (2ас), Зечевић, Катанић 11 (9ск 4ас 4укл), Јанковић 16 (5ск 2ас 4укл), Недељков, Бојовић 7 (4ск 1укл), Мишељић 13 (3ас 4ск 2укл), Авлијаш 2 (2ас), Јовановић 2 (2ск). Тренер: Драган Вуковић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама