Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда демолирала Панатинаикос

Кошаркаши Црвене звезде остварили су победу у 8. колу Евролиге. Вечерас су изабраници Дејана Радоњића напросто демолирали екипу Панатинаикоса одличном одбраном, али и показали да полако улазе и у нападачку форму.

Црвена звезда – Панатинаикос 81:48 (21:8, 18:18, 18:10, 24:12)

Вечерас су црвено-бели доминирали и разгалили срца својих навијача. Заиста све што су радили на паркету, изузев неких 40 секунди пред крај друге четвртине, било је заиста перфектно. Након доста осцилација ове сезоне у нападу, вечерас су и одбрана и напад били одлични.

Звезда је дефанзивно заиста уништила Панатинаикос. Једноставно, грчки тим није могао да уради ништа против расположених играча Црвене звезде који су једноставно закључали свој рекет, те да није било тих неколико несмотрених потеза пред крај друге четвртине, разлика би била и много веће.

Оно што Звездине навијаче може да обрадује је шут за три поена који је вечерас био 8/22 што је много боље у односу на неке претходне мечеве. 

Најбољи појединац у редовима црвено-белих био је Нејт Волтерс који је постигао 18 поена (6/10 за 2 и 2/2 за 3), а пратили су га Остин Холинс са 11 и Никола Калинић са 10 поена. Од играча који су вечерас играли, једино се Стефан Лазаревић није уписао у стрелце.

Свој следећи меч у Евролиги црвено-бели играју 11. новембра против екипе Асвела у Београду.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

 

Скочи на траку са алаткама