Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Crvena zevzda bolja od Mege

Crvena zvezda mts se vratila ponovo na pobednički kolosek. Na kraju izrazito naporne nedelje koju su pratili veliki izazovi i brojna putovanja, crveno-beli su došli na domaći teren i odbranili ga. Crvena zvezda je savladala ekipu Mega Basket u utakmici, u kojoj je imala potpunu kontrolu od prvog do poslednjeg minuta, rezultatom 81:67.

U utakmici 6. kola ABA lige trener Dejan Radonjić je pružio priliku svim igračima. Čak 11 igrača upisalo se u strelce na ovom meču što dovoljno dobro govori o još jednom sjajnom timskom izdanju crveno-belih. Najefikasniji bio je Nejt Volters koji je ubacio 13 poena, a dvocifreni su bili Nikola Kalinić i Marko Simonović sa 11 koševa, kao i Ognjen Dobrić koji je upisao 10.

Sredinom prve četvrtine košarkaši Crvene zvezde počeli su da stiču prednost. Serija 12:2 donela je crveno-belima prvu osetniju prednost od osam poena (17:9) i kontrolu utakmice. Vođstvo je zadržano bez većih problema do kraja prve četvrtine – 24:16.

Sjajna energija i čvrsta odbrana doneli su izabranicima Dejana Radonjiću željenu bržu igru i poene iz tranzicije. Oni su se praktično samo ređali, a semafor je pokazivao da već u prvom poluvremenu gotovo svi igrači koji su dobili priliku na svom kontu imaju poene. Furiozna serija 17:4 donela je polovinom druge četvrtine Crvenoj zvezdi veliki 21 poen prednosti – 41:20.

Borbeni rival se nije predavao, ali kontrola utakmice je bila u potpunosti u rukama crveno-belih. Dobra igra u odbrani je bila ključ za kontrolu dešavanja na parketu i u nastavku igre. Crvena zvezda je dugo čuvala dvocifreno vođstvo, sve do nešto manje od 12 minuta pre kraja (55:46). Ipak, rekacija crveno-belih je bila dobra i taj nalet Mege je bio odbijen. Nova serija, ovog puta 18:6 u kojoj je glavnu ulogu imao Marko Simonović sa tri vezane trojke, trasirala je Crvenoj zvezdi put ka ubedljivoj pobedi.

Crveno-beli su prikazali odličnu igru, ali i sačuvali snagu pred novi veliki izazov. Već u četvrtak od 18 časova na istom mestu sledi novi evroligaški spektakl. U goste dolazi Panatinaikos.

Crvena zvezda mts – Mega Basket 81:67 (24:16, 22:16, 14:16, 21:19)

Crvena zvezda mts: Gušić, Lazarević 8, Volters 13 (6as, 4sk), Uskoković 2, Davidovac 3, Mitrović 5 (7sk), Kalinić 11, Dobrić 10, Holins 6, Simonović 11, Kuzmić 8 (5sk), Cirbes 4.

Dejan Radonjić:

– Posle napornog ritma i 27 dana sa 11 utakmica bilo nam je najbitnije da dođemo do novih bodova. Dobro smo krenuli utakmicu i napravili sve preduslove da gradimo igru i rezultat pa smo došli i do zadovoljavajuće razlike. U nastavku je bilo dobrih i loših stvari, grešaka i dobrih momenata. Generalno smo održavali rezultat i kontrolisali situaciju. Dobro je što smo uspeli da imamo kontrolu tokom meča i da uspemo malo rasterećenije da odigramo jedan meč.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama