Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Црвена зевзда боља од Меге

Црвена звезда мтс се вратила поново на победнички колосек. На крају изразито напорне недеље коју су пратили велики изазови и бројна путовања, црвено-бели су дошли на домаћи терен и одбранили га. Црвена звезда је савладала екипу Мега Баскет у утакмици, у којој је имала потпуну контролу од првог до последњег минута, резултатом 81:67.

У утакмици 6. кола АБА лиге тренер Дејан Радоњић је пружио прилику свим играчима. Чак 11 играча уписало се у стрелце на овом мечу што довољно добро говори о још једном сјајном тимском издању црвено-белих. Најефикаснији био је Нејт Волтерс који је убацио 13 поена, а двоцифрени су били Никола Калинић и Марко Симоновић са 11 кошева, као и Огњен Добрић који је уписао 10.

Средином прве четвртине кошаркаши Црвене звезде почели су да стичу предност. Серија 12:2 донела је црвено-белима прву осетнију предност од осам поена (17:9) и контролу утакмице. Вођство је задржано без већих проблема до краја прве четвртине – 24:16.

Сјајна енергија и чврста одбрана донели су изабраницима Дејана Радоњићу жељену бржу игру и поене из транзиције. Они су се практично само ређали, а семафор је показивао да већ у првом полувремену готово сви играчи који су добили прилику на свом конту имају поене. Фуриозна серија 17:4 донела је половином друге четвртине Црвеној звезди велики 21 поен предности – 41:20.

Борбени ривал се није предавао, али контрола утакмице је била у потпуности у рукама црвено-белих. Добра игра у одбрани је била кључ за контролу дешавања на паркету и у наставку игре. Црвена звезда је дуго чувала двоцифрено вођство, све до нешто мање од 12 минута пре краја (55:46). Ипак, рекација црвено-белих је била добра и тај налет Меге је био одбијен. Нова серија, овог пута 18:6 у којој је главну улогу имао Марко Симоновић са три везане тројке, трасирала је Црвеној звезди пут ка убедљивој победи.

Црвено-бели су приказали одличну игру, али и сачували снагу пред нови велики изазов. Већ у четвртак од 18 часова на истом месту следи нови евролигашки спектакл. У госте долази Панатинаикос.

Црвена звезда мтс – Мега Баскет 81:67 (24:16, 22:16, 14:16, 21:19)

Црвена звезда мтс: Гушић, Лазаревић 8, Волтерс 13 (6ас, 4ск), Ускоковић 2, Давидовац 3, Митровић 5 (7ск), Калинић 11, Добрић 10, Холинс 6, Симоновић 11, Кузмић 8 (5ск), Цирбес 4.

Дејан Радоњић:

– После напорног ритма и 27 дана са 11 утакмица било нам је најбитније да дођемо до нових бодова. Добро смо кренули утакмицу и направили све предуслове да градимо игру и резултат па смо дошли и до задовољавајуће разлике. У наставку је било добрих и лоших ствари, грешака и добрих момената. Генерално смо одржавали резултат и контролисали ситуацију. Добро је што смо успели да имамо контролу током меча и да успемо мало растерећеније да одиграмо један меч.

Извор: ККЦЗ, званични сајт 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама