Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Приче из Пионира

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј.

Како је све лепше када је публика у Пиониру. Звезда је дочекала Сплит у првом колу АБА лиге и добила лако, а публика је могла да ужива у мечу. Драги моји Звездаши, ово је права прилика да се кошаркашка публика врати у Пионир јер имамо чету Дејана Радоњића која ће показати карактер и ући у фајт са сваким. Немаш оправдање а да не подржиш момке када један Никола Ивановић на +30 скаче у рекламе да избори лопту за свој тим.

Звезда је убедљиво добила Сплит. Може се рећи ‘ако се по јутру дан познаје’, али бих ја рекао да се први мачићи у воду бацају. У овом тренутку, чак и десеткована Звезда је за класу бољи тим од Сплита. Без да омаловажавам противника који је славно име европске кошарке, али је овај меч дошао за Звезду у правом тренутку да кроз утакмице подигну форму. Тако је и било.

Звезда има играче евролигашког калибра. Али, Звезда има и тим. Има систем Дејана Радоњића у коме се знају тачне улоге. Свако зна те улоге и онда се утакмице добијају у лаганом ритму. Има Звезда Холинса и Калинића, али и играче који ће из другог плана да прискоче и лагано да убаце 10+ поена. Данас је своју прилику искористио Лазаревић. Некако испод радара је доведен, чекали су Звездаши неко ‘веће’ име, али Лазаревић у овој ратничкој Звезди итекако има шта да понуди. Десиће се да не да 10+ поена, али ће одиграти одбрану, ухватити неки скок. То је Радоњићева Звезда.

Ок, фали ту ‘меса’ да се озбиљније пошибамо у Евролиги. Фали центар, фалиће Вајт док се не врати јер смо коначно, после Квинсија Милера, довели играча који на четворци прави разлику и не попуњава петорку. Лука је показао да је секундарни плејмејкер и да ће то радити, а оно што нисте видели преко малих екрана, Лука није промашио за три на загревању. Променио је механику шута и сада само треба да ради на самопоуздању. Чак и да не добијемо то од њега, он ће опет да појасни да није без разлога био капитен ове екипе.

Оно што мене највише радује јесте препознатљива pack-line одбрана која се вратила у Пионир. Три играча напред под неким углом од 45 степени који вребају сваку могућу лопту да пресеку. Удвајања које су играче Сплита терали на грешке а Звезди давале могућност транзиције и лаких поена из контре.

Једно је сигурно. Ове године, да би победили Звезду, морате добро да ознојите дресове. Морате да уђете у ‘тучу’ и да будете јачи. Биће пораза, али биће и победа. Те зато, већ у понедељак 04.10. Пионир мора да грми. Потребни смо клубу јер нам долази Будућност. Време је да се прекине неугодна традиција где смо последња три меча губили на почетку сезоне од њих у Београду. Те зато, правац Пионир, Звезда те зове.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама