Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Priče iz Pionira

Autor: CZBG, Ivan J.

Kako je sve lepše kada je publika u Pioniru. Zvezda je dočekala Split u prvom kolu ABA lige i dobila lako, a publika je mogla da uživa u meču. Dragi moji Zvezdaši, ovo je prava prilika da se košarkaška publika vrati u Pionir jer imamo četu Dejana Radonjića koja će pokazati karakter i ući u fajt sa svakim. Nemaš opravdanje a da ne podržiš momke kada jedan Nikola Ivanović na +30 skače u reklame da izbori loptu za svoj tim.

Zvezda je ubedljivo dobila Split. Može se reći ‘ako se po jutru dan poznaje’, ali bih ja rekao da se prvi mačići u vodu bacaju. U ovom trenutku, čak i desetkovana Zvezda je za klasu bolji tim od Splita. Bez da omalovažavam protivnika koji je slavno ime evropske košarke, ali je ovaj meč došao za Zvezdu u pravom trenutku da kroz utakmice podignu formu. Tako je i bilo.

Zvezda ima igrače evroligaškog kalibra. Ali, Zvezda ima i tim. Ima sistem Dejana Radonjića u kome se znaju tačne uloge. Svako zna te uloge i onda se utakmice dobijaju u laganom ritmu. Ima Zvezda Holinsa i Kalinića, ali i igrače koji će iz drugog plana da priskoče i lagano da ubace 10+ poena. Danas je svoju priliku iskoristio Lazarević. Nekako ispod radara je doveden, čekali su Zvezdaši neko ‘veće’ ime, ali Lazarević u ovoj ratničkoj Zvezdi itekako ima šta da ponudi. Desiće se da ne da 10+ poena, ali će odigrati odbranu, uhvatiti neki skok. To je Radonjićeva Zvezda.

Ok, fali tu ‘mesa’ da se ozbiljnije pošibamo u Evroligi. Fali centar, faliće Vajt dok se ne vrati jer smo konačno, posle Kvinsija Milera, doveli igrača koji na četvorci pravi razliku i ne popunjava petorku. Luka je pokazao da je sekundarni plejmejker i da će to raditi, a ono što niste videli preko malih ekrana, Luka nije promašio za tri na zagrevanju. Promenio je mehaniku šuta i sada samo treba da radi na samopouzdanju. Čak i da ne dobijemo to od njega, on će opet da pojasni da nije bez razloga bio kapiten ove ekipe.

Ono što mene najviše raduje jeste prepoznatljiva pack-line odbrana koja se vratila u Pionir. Tri igrača napred pod nekim uglom od 45 stepeni koji vrebaju svaku moguću loptu da preseku. Udvajanja koje su igrače Splita terali na greške a Zvezdi davale mogućnost tranzicije i lakih poena iz kontre.

Jedno je sigurno. Ove godine, da bi pobedili Zvezdu, morate dobro da oznojite dresove. Morate da uđete u ‘tuču’ i da budete jači. Biće poraza, ali biće i pobeda. Te zato, već u ponedeljak 04.10. Pionir mora da grmi. Potrebni smo klubu jer nam dolazi Budućnost. Vreme je da se prekine neugodna tradicija gde smo poslednja tri meča gubili na početku sezone od njih u Beogradu. Te zato, pravac Pionir, Zvezda te zove.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama