Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда фуриозно започела нову сезону и одбрану АБА титуле

Фото: АдмиралБет АБА лига/Драгана Стјепановић

Вечерас су кошаркаши Црвене звезде одиграли свој први званични меч у сезони 2021/22 у оквиру регионалног такмичења. Противник је била екипа Сплита која је била само лаган залогај за десетковану чету Дејана Радоњића. 

Црвена звезда – Сплит 97:61 (22:16, 31:12, 22:13, 22:20)

Иако десетковани повредама, црвено-бели су на почетку регионалног АБА такмичења остварили убедљиву победу против екипе Сплита. Ни једног тренутка гости нису озбиљније запретили црвено-белима,а тренер Дејан Радоњић је дао прилику свим играчима да вечерас забележе наступ. Међу њима су били и Марко Гушић и Немања Поповић. 

Најефикаснији у Звездиним редовима био је Никола Ивановић са 20 поена, а пратили су га одлични Стефан Лазаревић са 13, те Цирбес са 12, Кузмић и Холинс са 11, а од двоцифрених ту је још био и Волтерс са 10 поена.

Већ следећи меч ће бити велико искушење за ровити тим Црвене звезде јер у госте долази екипа Будућности. Ипак, по речима тренера Радоњића, очекује се да у саставу за тај меч буде Давидовац, а навијачи се надају да ће се опоравити и Добрић и Лазић, мада су за то мале шансе.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама