Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda furiozno započela novu sezonu i odbranu ABA titule

Foto: AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović

Večeras su košarkaši Crvene zvezde odigrali svoj prvi zvanični meč u sezoni 2021/22 u okviru regionalnog takmičenja. Protivnik je bila ekipa Splita koja je bila samo lagan zalogaj za desetkovanu četu Dejana Radonjića. 

Crvena zvezda – Split 97:61 (22:16, 31:12, 22:13, 22:20)

Iako desetkovani povredama, crveno-beli su na početku regionalnog ABA takmičenja ostvarili ubedljivu pobedu protiv ekipe Splita. Ni jednog trenutka gosti nisu ozbiljnije zapretili crveno-belima,a trener Dejan Radonjić je dao priliku svim igračima da večeras zabeleže nastup. Među njima su bili i Marko Gušić i Nemanja Popović. 

Najefikasniji u Zvezdinim redovima bio je Nikola Ivanović sa 20 poena, a pratili su ga odlični Stefan Lazarević sa 13, te Cirbes sa 12, Kuzmić i Holins sa 11, a od dvocifrenih tu je još bio i Volters sa 10 poena.

Već sledeći meč će biti veliko iskušenje za roviti tim Crvene zvezde jer u goste dolazi ekipa Budućnosti. Ipak, po rečima trenera Radonjića, očekuje se da u sastavu za taj meč bude Davidovac, a navijači se nadaju da će se oporaviti i Dobrić i Lazić, mada su za to male šanse.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama