Vremeplov Istorija Košarka Košarka Košarka/Vesti Sećanja

Vremeplov: Vreme kada je Vujošević bio trener Crvene zvezde

Članak iz novina kada je Vujošević postao trener Crvene zvezde

Nakon dva mandata provedena u Partizanu (1986/1989 i 1990/1991) Duško Vujošević je proveo i jednu sezonu na klupi Crvene zvezde!

Nakon poraza u finalu prvenstva od strane POP 84′ i zbog kontroverze između  uprave crno belih i Duška strane su se razišle, a tada mladi trener je dobio primamljivu ponudu s Malog Kalemegadana koju je prihvatio, jer po njegovom on nije hteo da radi preko bare i tako nastavi sa nekim klubom s ovih prostora. Takođe je izjasnio da će uvek navijati za klub koji u tom trenutku vodi kao trener. 

Sastav Zvezde su činili mnogi mladi košarkaši predvođeni pokojnim Slobodanom “Bobanom” Jankovićem, kao i Ilićem, Obradovićem i Trifunovićem čije je vreme tek dolazilo. Trener Vujošević se izjasnio da je voleo da radi sa Bobanom najviše zbog svoje sposobnosti da postiže poene, da skače, da asistira, kao i da igra odbranu. Ta ekipa je bila druga u regularnom delu prvenstva sa međusobnim učinkom od 15 pobeda i 7 poraza kao drugoplasirani tim, upravo iza Partizana koji je osvojio titulu prvaka Evrope te sezone pod vođstvom Željka Obradovića u svojoj prvoj trenerskoj sezoni. Zvezda je bivala poražena u finalu plejofa 3:0.

Rezultati finalne serije:

  1. Partizan – Crvena zvezda 104:81
  2. Partizan – Crvena zvezda 91:81
  3. Crvena zvezda – Partizan 81:91

Pre par godina proslavljeni trener Partizana je izjavio da poštuje rad nekih trenera Crvene zvezde, među kojima su Svetislav Pešić, Zmago Sagadin i Dejan Radonjić.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Sastav KK Crvena zvezda 1991/1992

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama