Времеплов Историја Кошарка Кошарка Кошарка/Вести Сећања

Времеплов: Време када је Вујошевић био тренер Црвене звезде

Чланак из новина када је Вујошевић постао тренер Црвене звезде

Након два мандата проведена у Партизану (1986/1989 и 1990/1991) Душко Вујошевић је провео и једну сезону на клупи Црвене звезде!

Након пораза у финалу првенства од стране ПОП 84′ и због контроверзе између  управе црно белих и Душка стране су се разишле, а тада млади тренер је добио примамљиву понуду с Малог Калемегадана коју је прихватио, јер по његовом он није хтео да ради преко баре и тако настави са неким клубом с ових простора. Такође је изјаснио да ће увек навијати за клуб који у том тренутку води као тренер. 

Састав Звезде су чинили многи млади кошаркаши предвођени покојним Слободаном “Бобаном” Јанковићем, као и Илићем, Обрадовићем и Трифуновићем чије је време тек долазило. Тренер Вујошевић се изјаснио да је волео да ради са Бобаном највише због своје способности да постиже поене, да скаче, да асистира, као и да игра одбрану. Та екипа је била друга у регуларном делу првенства са међусобним учинком од 15 победа и 7 пораза као другопласирани тим, управо иза Партизана који је освојио титулу првака Европе те сезоне под вођством Жељка Обрадовића у својој првој тренерској сезони. Звезда је бивала поражена у финалу плејофа 3:0.

Резултати финалне серије:

  1. Партизан – Црвена звезда 104:81
  2. Партизан – Црвена звезда 91:81
  3. Црвена звезда – Партизан 81:91

Пре пар година прослављени тренер Партизана је изјавио да поштује рад неких тренера Црвене звезде, међу којима су Светислав Пешић, Змаго Сагадин и Дејан Радоњић.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Састав КК Црвена звезда 1991/1992
Скочи на траку са алаткама