Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda savladala Panatinaikos, briga Eron Vajt

Magenta Sport kup: ujedinjeni Zvezdini igrači u podršci
Magenta sport kup: Ujedinjeni Zvezdini igrači podržavaju jedni druge

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale turnira „Magenta sport kup“ u Minhenu pošto su u prvoj utakmici u Nemačkoj izvanrednom igrom, posebno u drugom poluvremenu, ubedljivo savladali Panatinaikos rezultatom 83:55 (14:19, 18:16, 32:8, 19:12).

Za trofej na ovom prestižnom turniru „crveno-beli“ će se boriti protiv boljeg iz utakmice Virtusa i Bajerna. Finalna utakmica igra se u nedelju od 18 sati u „Audi domu“ u Minhenu.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde, koja je meč praktično dobila sjajnom trećom deonicom (32:8), bio je Nikola Kalinić sa 13 poena i 6 asistencija, Nikola Ivanović i Luka Ivanović su ubacili po 12 poena, dok su najbolji skakači bili Kuzmić sa 7 i Volters sa 6 skokova.

U trećoj deonici, koju su „crveno-beli“ odigrali bez greške, šut za dva poena bio je 12/12, dok je tandem Kalinić — Ivanović kombinovano ubacio 15 poena…

Međutim, utakmica u Minhenu ostavila je i gorak utisak kod svih kojima je crveno-bela boja pri srcu, jer je Amerikanac Eron Vajt doživeo povredu šake i arkade prilikom jednog vrlo neprolaznog starta Okaro Vajta, koji je u kontri potpuno neodgovorno inicirao kontakt i gurnuo Erona Vajta prilikom zakucavanja.

Brzom reakcijom lekara kluba i organizatora turnira, Vajtu je odmah sanirana povreda arkade, dok će stepen povrede šake biti naknadno utvrđen, i o njoj će se klub oglasiti čim bude imao sve lekarske nalaze.

KK Crvena zvezda mts: Lazarević 7, Volters 7 + 6 sk i 4 as, Uskoković, Davidovac 2, Mitrović 11, Lazić 6, Kalinić 13 + 6 as, Holins 8, Ivanović 12, Vajt 9 + 5 sk, Kuzmić 6 + 7 sk, Cirbes 2.

Ekipa Crvene zvezde igrala je ovu utakmicu bez Marka Simonovića i Ognjena Dobrića.

Izvor: KKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama