Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда савладала Панатинаикос, брига Ерон Вајт

Магента Спорт куп: уједињени Звездини играчи у подршци
Магента спорт куп: Уједињени Звездини играчи подржавају једни друге

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у полуфинале турнира „Магента спорт куп“ у Минхену пошто су у првој утакмици у Немачкој изванредном игром, посебно у другом полувремену, убедљиво савладали Панатинаикос резултатом 83:55 (14:19, 18:16, 32:8, 19:12).

За трофеј на овом престижном турниру „црвено-бели“ ће се борити против бољег из утакмице Виртуса и Бајерна. Финална утакмица игра се у недељу од 18 сати у „Ауди дому“ у Минхену.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде, која је меч практично добила сјајном трећом деоницом (32:8), био је Никола Калинић са 13 поена и 6 асистенција, Никола Ивановић и Лука Ивановић су убацили по 12 поена, док су најбољи скакачи били Кузмић са 7 и Волтерс са 6 скокова.

У трећој деоници, коју су „црвено-бели“ одиграли без грешке, шут за два поена био је 12/12, док је тандем Калинић — Ивановић комбиновано убацио 15 поена…

Међутим, утакмица у Минхену оставила је и горак утисак код свих којима је црвено-бела боја при срцу, јер је Американац Ерон Вајт доживео повреду шаке и аркаде приликом једног врло непролазног старта Окаро Вајта, који је у контри потпуно неодговорно иницирао контакт и гурнуо Ерона Вајта приликом закуцавања.

Брзом реакцијом лекара клуба и организатора турнира, Вајту је одмах санирана повреда аркаде, док ће степен повреде шаке бити накнадно утврђен, и о њој ће се клуб огласити чим буде имао све лекарске налазе.

КК Црвена звезда мтс: Лазаревић 7, Волтерс 7 + 6 ск и 4 ас, Ускоковић, Давидовац 2, Митровић 11, Лазић 6, Калинић 13 + 6 ас, Холинс 8, Ивановић 12, Вајт 9 + 5 ск, Кузмић 6 + 7 ск, Цирбес 2.

Екипа Црвене звезде играла је ову утакмицу без Марка Симоновића и Огњена Добрића.

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама