Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Клуж 1:2 Црвена звезда

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се и групну фазу Лиге Европе 2021/22. У реванш утакмици против Клужа тријумфовали су са 2:1, и укупним резултатом од 6:1 добили двомеч са румунским прваком.

Звезда је до предности стигла већ четвртом минуту игре. Дегенек је био фаулиран у казненом простору Клужа од стране Данијела Граовца при корнеру за Звезду, судија Мајкл Оливер је показао на белу тачку, а Катаи је био сигуран.

Петнаестак минута смо чекали до већег узбуђења. За то време су нам домаћи 2 пута ушли у казнени, без упућеног ударца због добро постављене одбране Звезде. Ту су била и два груба прекршаја од стране наших играча. Дегенек је у 15’ лоше примио лопту и притом фаулирао Дебељуха и добио жути картон. Родић минут касније фаулира Костачева, без картона.

Дебељух у 18’ шутира са 17-18 метара право у руке Борјана. Велику прилику Клуж је имао у 23’. Блокирали смо им два шута у нашем казненом, а затим је Борјан одбранио шут са 5 метара и послао лопту у корнер. Сигурјонсон је затим упутио опасан шут из даљине – Борјан је поново био на висини задатка. Притисци Клужа су се наставили – Камора је лоше шутирао поред нашег гола (29’). Труд им се исплатио у 34’. Саного је направио прекршај, Сигуријонсон га је извео са наше десне стране, Дегенек је избио лопту главом, а затим је Костаче са супротне стране из скоро мрвог угла центрирао, да би лоше чувани Дебељух изједначио са пар метара од гола. Родић је „испао” код тог гола.

Већ у следећем нападу је Борјан морао ризично да „избоксује лопту”. Коначно смо им припретили у 43-44’, када смо им упутили 3 безуспешна центаршута у 16-ерац, и Павков је једном био блокиран. Родригез је лоше шутирао у 44’ са 17-18 метара.

То је било то што се тиче првог полувремена. Звезда од датог гола па до краја полувремена није припретила ривалу. Било је неколико контри које су лоше решене. Више су се бавили успоравањем игре и трошењем времена.

Бен је у 48’ имао слаб покушај главом. Домаћи су наставили да нам круже око казненог, све док нисмо кренули у контру, у којој је Катаи изнео лопту близу 16-ерца са леве стране, голман је излетео и направио велики грешку – додао је лопту Павкову који погађа празан гол (53’).

Борјан је у 60’ одбранио „бомбу” Манеа, а пар секунди касније и шут Петриле. Катаи у 61’ одлично проналази Иванића који је ушао близу гола али је центрирао право у ноге ривала. У 62’ Драговић је „почистио” Дебељуха за пенал и жути картон. Борјан је одбранио шут Чипријана Деака. Манеа шутира далеко поред нашег гола у 70’.

Канга је имао амбициозан покушај са 30-ак метара који завршава поред десне стативе (75’). Клуж је остао са играчем мање од 78’, када је Родригез фаулирао Његоша Петровића и добио други жути картон. Бену је у 81’ изблокиран шут са 8-9 метара.

Звезда је у другом полувремену била равноправнија Клужу по поседу у нападачкој оријентисаности. Како се меч ближио крају, све више смо могли видети квалитетнија додавања са наше стране и боље организоване нападе. Петрила је у 84’ шутирао мало поред наше стативе. Борјан је ухватио низак шут Алибека у 87’. Одличан пас преко целе одбране Клужа је упутио Канга ка Дионију који је испружио ногу а Арлаускис је успео да одбрани његов ударац. Вељко Николић и Гелор Канга су до краја имали још два лоша шута која су више била одраз „поигравања” са ривалом. На крају, победа од 2:1, укупно 6:1.

Највеће похвале заслужују Борјан, Драговић и Дегенек. Да није скривио пенал, за Драговића би се могло рећи да је одиграо без грешке.

Жреб за групну фазу Лиге Европе ће се одржати у петак од 12:00h. Црвена звезда ће бити у другом шеширу.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама