Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – ТСЦ 3:1 (1:1)

Фудбалери Црвене звезде савладали су ТСЦ са 3:1 у оквиру шестог кола домаћег првенства. Изабраници Дејана Станковића су диктирали темпо током целог сусрета и заслужено стигли до преокрета и тријумфа. Стрелци су били Ненад Крстичић, Александар Катаи и Ел Фарду Бен.

Црвена звезда – ТСЦ 3:1 (1:1)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 8.294.

Стрелци: Крстичић у 29, Катаи у 51. и Бен у 78. минуту за Црвену звезду, а Зец у 25.минуту за ТСЦ.

Судија: Милан Митић.

Жути картони: Крстичић, Павков (Црвена звезда), Ђаковац (ТСЦ).

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков (од 46. Родић), Драговић, Ераковић, Саного (од 81. Петровић), Крстичић (од 57. Канга), Николић (од 46. Катаи), Иванић (од 71. Срнић), Бен, Павков.

Резерве: Гордић, Бабић, Канга, Катаи, Петровић, Станић, Родић, Срнић, Гобељић, Крстовић.

ТСЦ: Филиповић, Варга, Стојковић (од 62. Вукић), Томановић, Станојловић (од 62. Крстић), Зец, Леандро, Бањац, Антонић, Петровић (од 81. Петковић), Ђаковац (од 88. Бочкај).

Резерве: Јоргић, Милићевић, Вукић, Крсмановић, Сантрач, Стоиљковић, Петковић, Ратков, Бочкај, Крстић.

Кренули су офанзивно наши фудбалер и већ у другом минуту дошли до колосалне прилике. Николић је изванредно упослио Павкова који се нашао очи у очи са Филиповићем који је успео да заустави његов ударац. У седмом минуту нова гужва у шеснаестерцу гостију. Ераковић је центрирао по земљи, лопта се дуго одбијала на ивици казненог простора. Николић и Бен су одлично наставили напад, али је шут репрезентативца Комора у два наврата изблокиран. Теренска иницијатива црвено-белих је постајала све израженија како је време одмицало. Сјајна акција нашег тима уследила је у 16.минуту. Драговић је изнео лопту са своје половине, неколико десетина метара, све до неких тридесет метара од гола, када је упослио Павкова. Он је упутио лопту ка Гајићу који је прецизно центрирао, а Ераковић натрчао на лопту и погодио мрежу, али је судија поништио погодак због офсајда. Само минут касније, поново узбуђење у шеснаестерцу ТСЦ-а. Крстичић је оштро „тукао“, али је чувар мреже гостију одбранио његов покушај.

И у јеку напада нашег клуба, ТСЦ је повео. Добар контранапад у 25.минуту, одлично је искористио Зец и погодио мрежу – 0:1. Није водећи гол гостију пореметио концепцију игре изабраника Дејана Станковића. Само четири минута касније, изједначили су резултат. Иванић је послао изврсну дијагоналу ка Гајићу, који је „из прве“ оставио за Крстичићу који је фантастичним ударцем савладао Филиповића – 1:1. Диктирала је темпо Црвена звезда, а нова опасна прилика уследила је у 35.минуту. Бен је „набацио“ лопту из прекида, а Саного је са свега неколико метара послао лопту поред гола. Четири минута доцније, Гајић и Бен су комбиновали по десној страни, а центаршут нашег крила ишао је право на главу Павкову који је из непосредне близине шутирао поред стативе. Потпуну доминацију у првом делу игре црвено-бели су могли да материјализују у 42.минуту када је расположени Бен сјајно извео корнер, а Драговић још боље скочио, али је његов ударац главом отишао поред гола, што је уједно била и последња шанса у првом полувремену.

Само што је почео други период игре, Катаи је упутио оштар центаршут у средину, а Иванић главом захватио лопту, али је она отишла изнад пречке. Наставили су са притиском на ривала и већ у 51.минуту преокренули резултат. Гајић је искоса са десне стране „заврнуо“ на пенал, где је Катаи маестрално „из прве“ шутирао и погодио горњи десни угао гола гостију – 2:1. Уследио је нешто мирнији ток утакмице, у коме није било озбиљнијих прилика. Црвено-бели су имали висок проценат поседа лопте, док је ТСЦ чекао своју прилику из контра напада.

У 69.минуту одлично су комбиновали Катаи и Иванић, одбрана гостију је за тренутак отклонила опасност, а у наставку акције, Иванић је предриблао неког од дефанзиваца ТСЦ-а, „тукао“ са дистанце, али је Филиповић одбио лопту у корнер. Минут након тога, нова повољна ситуација за наш тим, Канга је шутирао са ивице шеснаестерца, али поред гола. У 74.минуту, Канга је послао прецизну дубинску лопту ка Бену, који центрирао за Павкова који је главом „пуцао“ право у наручје голмана гостију. Четири минута касније, Катаи је пробио по левој боку, сјајно центрирао по земљи за Бена који је са неколико метара „закуцао“ лопту у мрежу – 3:1. И после тога, су наставили да прете наши фудбалери. Канга је окушао свој препознатљиви ударац са више од 30 метара, али је лопта прохујала поред гола. У 86.минуту Гајић је центрирао полувисоко ка шеснаестерцу, а Срнић сјајно захватио лопту „маказицама“, али нажалост мало је фалило да то буде погодак. До краја утакмице, Катаи је могао да додатно увећа предност црвено-белих, али је ударац популарног „Магика“ зауставио Филиповић и остало је 3:1.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама