Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – TSC 3:1 (1:1)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su TSC sa 3:1 u okviru šestog kola domaćeg prvenstva. Izabranici Dejana Stankovića su diktirali tempo tokom celog susreta i zasluženo stigli do preokreta i trijumfa. Strelci su bili Nenad Krstičić, Aleksandar Katai i El Fardu Ben.

Crvena zvezda – TSC 3:1 (1:1)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Gledalaca: 8.294.

Strelci: Krstičić u 29, Katai u 51. i Ben u 78. minutu za Crvenu zvezdu, a Zec u 25.minutu za TSC.

Sudija: Milan Mitić.

Žuti kartoni: Krstičić, Pavkov (Crvena zvezda), Đakovac (TSC).

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov (od 46. Rodić), Dragović, Eraković, Sanogo (od 81. Petrović), Krstičić (od 57. Kanga), Nikolić (od 46. Katai), Ivanić (od 71. Srnić), Ben, Pavkov.

Rezerve: Gordić, Babić, Kanga, Katai, Petrović, Stanić, Rodić, Srnić, Gobeljić, Krstović.

TSC: Filipović, Varga, Stojković (od 62. Vukić), Tomanović, Stanojlović (od 62. Krstić), Zec, Leandro, Banjac, Antonić, Petrović (od 81. Petković), Đakovac (od 88. Bočkaj).

Rezerve: Jorgić, Milićević, Vukić, Krsmanović, Santrač, Stoiljković, Petković, Ratkov, Bočkaj, Krstić.

Krenuli su ofanzivno naši fudbaler i već u drugom minutu došli do kolosalne prilike. Nikolić je izvanredno uposlio Pavkova koji se našao oči u oči sa Filipovićem koji je uspeo da zaustavi njegov udarac. U sedmom minutu nova gužva u šesnaestercu gostiju. Eraković je centrirao po zemlji, lopta se dugo odbijala na ivici kaznenog prostora. Nikolić i Ben su odlično nastavili napad, ali je šut reprezentativca Komora u dva navrata izblokiran. Terenska inicijativa crveno-belih je postajala sve izraženija kako je vreme odmicalo. Sjajna akcija našeg tima usledila je u 16.minutu. Dragović je izneo loptu sa svoje polovine, nekoliko desetina metara, sve do nekih trideset metara od gola, kada je uposlio Pavkova. On je uputio loptu ka Gajiću koji je precizno centrirao, a Eraković natrčao na loptu i pogodio mrežu, ali je sudija poništio pogodak zbog ofsajda. Samo minut kasnije, ponovo uzbuđenje u šesnaestercu TSC-a. Krstičić je oštro „tukao“, ali je čuvar mreže gostiju odbranio njegov pokušaj.

I u jeku napada našeg kluba, TSC je poveo. Dobar kontranapad u 25.minutu, odlično je iskoristio Zec i pogodio mrežu – 0:1. Nije vodeći gol gostiju poremetio koncepciju igre izabranika Dejana Stankovića. Samo četiri minuta kasnije, izjednačili su rezultat. Ivanić je poslao izvrsnu dijagonalu ka Gajiću, koji je „iz prve“ ostavio za Krstičiću koji je fantastičnim udarcem savladao Filipovića – 1:1. Diktirala je tempo Crvena zvezda, a nova opasna prilika usledila je u 35.minutu. Ben je „nabacio“ loptu iz prekida, a Sanogo je sa svega nekoliko metara poslao loptu pored gola. Četiri minuta docnije, Gajić i Ben su kombinovali po desnoj strani, a centaršut našeg krila išao je pravo na glavu Pavkovu koji je iz neposredne blizine šutirao pored stative. Potpunu dominaciju u prvom delu igre crveno-beli su mogli da materijalizuju u 42.minutu kada je raspoloženi Ben sjajno izveo korner, a Dragović još bolje skočio, ali je njegov udarac glavom otišao pored gola, što je ujedno bila i poslednja šansa u prvom poluvremenu.

Samo što je počeo drugi period igre, Katai je uputio oštar centaršut u sredinu, a Ivanić glavom zahvatio loptu, ali je ona otišla iznad prečke. Nastavili su sa pritiskom na rivala i već u 51.minutu preokrenuli rezultat. Gajić je iskosa sa desne strane „zavrnuo“ na penal, gde je Katai maestralno „iz prve“ šutirao i pogodio gornji desni ugao gola gostiju – 2:1. Usledio je nešto mirniji tok utakmice, u kome nije bilo ozbiljnijih prilika. Crveno-beli su imali visok procenat poseda lopte, dok je TSC čekao svoju priliku iz kontra napada.

U 69.minutu odlično su kombinovali Katai i Ivanić, odbrana gostiju je za trenutak otklonila opasnost, a u nastavku akcije, Ivanić je predriblao nekog od defanzivaca TSC-a, „tukao“ sa distance, ali je Filipović odbio loptu u korner. Minut nakon toga, nova povoljna situacija za naš tim, Kanga je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali pored gola. U 74.minutu, Kanga je poslao preciznu dubinsku loptu ka Benu, koji centrirao za Pavkova koji je glavom „pucao“ pravo u naručje golmana gostiju. Četiri minuta kasnije, Katai je probio po levoj boku, sjajno centrirao po zemlji za Bena koji je sa nekoliko metara „zakucao“ loptu u mrežu – 3:1. I posle toga, su nastavili da prete naši fudbaleri. Kanga je okušao svoj prepoznatljivi udarac sa više od 30 metara, ali je lopta prohujala pored gola. U 86.minutu Gajić je centrirao poluvisoko ka šesnaestercu, a Srnić sjajno zahvatio loptu „makazicama“, ali nažalost malo je falilo da to bude pogodak. Do kraja utakmice, Katai je mogao da dodatno uveća prednost crveno-belih, ali je udarac popularnog „Magika“ zaustavio Filipović i ostalo je 3:1.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama