Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Чукарички 1:2 Црвена звезда (29.08.2021.)

Фудбалери Црвене звезде савладали су на Бановом Брду екипу Чукаричког резултатом 2:1.

Почетак меча је био миран, без конкретних прилика на обе стране. Звезда је и данас имала већи посед лопте и теренску иницијативу. Ипак, први шут на мечу су имали домаћи – у 12’ је Асмир Кајевић са око 11 m шутирао по земљи – Борјан је ухватио лопту. Родић је покушао са 30-ак метара у 14’, шут му је блокиран, лопта је неколико пута одбијена ка играчима Звезде, и Дегенек упућује опасан ударац који голман Мићовић усмерава преко гола.

Катаи је у 15’ прерано шутирао са 17 m поред леве стативе. У 20’ Павков прима лопту грудима на 5-6 м од гола, лобује голмана Чукаричког, Шапић скида лопту са гол-линије. Бен је у 31’ ушао у казнени и био у позицији да опасно запрети, али је Шапић уклизао и спасао домаће. Нови ударац Звезде је убрзо уследио, Мићовић се баца на своју десну страну и хвата га. Канга је у 33’ извео корнер, Павков је лоше шутирао главом поред гола. Иванић минут касније у контри стиже до казненог, губи лопту, а затим Канга шутира преко гола.

Чукарички је у 36’ неколико пута добацио лопту играчима на 5-10 m од нашег гола. Одбрана нам је правовремено реаговала и одузела лопту. Катаи у 37’ шутира са 20 m са леве стране, Мићовић хвата лопту на земљи. Канга у 40’ центрира са десне стране, Павков главом постиже гол.

„Пројектил” Канге у 49’ завршава у рукама голмана. Чукарички је нешто офанзивније почео друго полувреме него прво. Ђорђе Јовановић шутира са 15 m, Борјан брани. Бен у 57’ проналази Катаија који продире по левој страни, шутира ка голу, затим хвата одбитак и погађа за 2:0! Канга је у 59’ добро извео слободан ударац, али се Мићовић на време добро поставио и ухватио лопту.

Иванић је 2 пута из добре позиције лоше шутирао, а напад је завршен Беновим шутем преко гола (61’). У неколико наврата су нам домаћи ушли у казнени од 64-66’, без шута. Канга са 20-ак m шутира мало поред десне стативе у 70’. Бену је у 73’ поништен гол због офсајда. До краја меча скоро да није било прилика. Углавном је Звезда кружила око 16-ерца Чукаричког, а онда Дегенек греши, Чолић га пролази, додаје Ђорђу Јовановићу који смањује на 2:1. То је био и коначан резултат меча.

Похвале за Кангу. Кад он игра добро, тим нам је најкреативнији у нападу. Асистирао је код првог гола. Саного је добро купио лопте на средини терена, као и по обичају. Ту су и стрелци, Павков и Катаи.

Прве поставе

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама