Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Kluž 1:2 Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se i grupnu fazu Lige Evrope 2021/22. U revanš utakmici protiv Kluža trijumfovali su sa 2:1, i ukupnim rezultatom od 6:1 dobili dvomeč sa rumunskim prvakom.

Zvezda je do prednosti stigla već četvrtom minutu igre. Degenek je bio fauliran u kaznenom prostoru Kluža od strane Danijela Graovca pri korneru za Zvezdu, sudija Majkl Oliver je pokazao na belu tačku, a Katai je bio siguran.

Petnaestak minuta smo čekali do većeg uzbuđenja. Za to vreme su nam domaći 2 puta ušli u kazneni, bez upućenog udarca zbog dobro postavljene odbrane Zvezde. Tu su bila i dva gruba prekršaja od strane naših igrača. Degenek je u 15’ loše primio loptu i pritom faulirao Debeljuha i dobio žuti karton. Rodić minut kasnije faulira Kostačeva, bez kartona.

Debeljuh u 18’ šutira sa 17-18 metara pravo u ruke Borjana. Veliku priliku Kluž je imao u 23’. Blokirali smo im dva šuta u našem kaznenom, a zatim je Borjan odbranio šut sa 5 metara i poslao loptu u korner. Sigurjonson je zatim uputio opasan šut iz daljine – Borjan je ponovo bio na visini zadatka. Pritisci Kluža su se nastavili – Kamora je loše šutirao pored našeg gola (29’). Trud im se isplatio u 34’. Sanogo je napravio prekršaj, Sigurijonson ga je izveo sa naše desne strane, Degenek je izbio loptu glavom, a zatim je Kostače sa suprotne strane iz skoro mrvog ugla centrirao, da bi loše čuvani Debeljuh izjednačio sa par metara od gola. Rodić je „ispao” kod tog gola.

Već u sledećem napadu je Borjan morao rizično da „izboksuje loptu”. Konačno smo im pripretili u 43-44’, kada smo im uputili 3 bezuspešna centaršuta u 16-erac, i Pavkov je jednom bio blokiran. Rodrigez je loše šutirao u 44’ sa 17-18 metara.

To je bilo to što se tiče prvog poluvremena. Zvezda od datog gola pa do kraja poluvremena nije pripretila rivalu. Bilo je nekoliko kontri koje su loše rešene. Više su se bavili usporavanjem igre i trošenjem vremena.

Ben je u 48’ imao slab pokušaj glavom. Domaći su nastavili da nam kruže oko kaznenog, sve dok nismo krenuli u kontru, u kojoj je Katai izneo loptu blizu 16-erca sa leve strane, golman je izleteo i napravio veliki grešku – dodao je loptu Pavkovu koji pogađa prazan gol (53’).

Borjan je u 60’ odbranio „bombu” Manea, a par sekundi kasnije i šut Petrile. Katai u 61’ odlično pronalazi Ivanića koji je ušao blizu gola ali je centrirao pravo u noge rivala. U 62’ Dragović je „počistio” Debeljuha za penal i žuti karton. Borjan je odbranio šut Čiprijana Deaka. Manea šutira daleko pored našeg gola u 70’.

Kanga je imao ambiciozan pokušaj sa 30-ak metara koji završava pored desne stative (75’). Kluž je ostao sa igračem manje od 78’, kada je Rodrigez faulirao Njegoša Petrovića i dobio drugi žuti karton. Benu je u 81’ izblokiran šut sa 8-9 metara.

Zvezda je u drugom poluvremenu bila ravnopravnija Klužu po posedu u napadačkoj orijentisanosti. Kako se meč bližio kraju, sve više smo mogli videti kvalitetnija dodavanja sa naše strane i bolje organizovane napade. Petrila je u 84’ šutirao malo pored naše stative. Borjan je uhvatio nizak šut Alibeka u 87’. Odličan pas preko cele odbrane Kluža je uputio Kanga ka Dioniju koji je ispružio nogu a Arlauskis je uspeo da odbrani njegov udarac. Veljko Nikolić i Gelor Kanga su do kraja imali još dva loša šuta koja su više bila odraz „poigravanja” sa rivalom. Na kraju, pobeda od 2:1, ukupno 6:1.

Najveće pohvale zaslužuju Borjan, Dragović i Degenek. Da nije skrivio penal, za Dragovića bi se moglo reći da je odigrao bez greške.

Žreb za grupnu fazu Lige Evrope će se održati u petak od 12:00h. Crvena zvezda će biti u drugom šeširu.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama