Fudbal Fudbal/Vesti

Zvezdinih 114 golova za istoriju

Foto: FK Crvena zvezda
Crvena zvezda je pobedom nad Metalcem u poslednjem kolu Superlige Srbije oborila rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni (114), što predstavlja najefikasniji učinak našeg tima u istoriji, ali i u istoriji nacionalnog prvenstva.
 

Izabranici Dejana Stankovića su uspeli da obore rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni koji je do sada držao večiti rival sa generacijom iz sezone 1999/00. Tokom čitave takmičarske godine crveno-beli su pokazali veliku efikasnost kako u domaćem šampionatu, tako i evropskim utakmicama. Prepoznatljiv napadački fudbal koji je od prvog dana nametnuo šef stručnog štaba Crvene zvezde – Dejan Stanković rezultirao je ove sezone. Pored ovoga naši prvotimci su uspeli i da obore klupski rekord po broju postignutih golova, koji datira još iz sezone 1994/95. kada je naš tim predvođen trenerskom palicom Ljupka Petrovića  došao do brojke od 104 postignuta gola.

Gol kojim je oboren ovaj dugogodišnji rekord postigao je El Fardu Ben, koji je bio dvostruki strelac na ovom meču, a pored njega su se u strelce upisali Milan Gajić, Gelor Kanga i Milan Pavkov. Crvena zvezda je u ovoj sezoni računajući sva takmičenja ukupno postigla 147 golova, od toga 22 u kvalifikicajima za Ligu šampiona i grupnoj fazi Lige Evrope, dok su naši prvotimci 11 puta tresli mrežu rivala u utakmicama Kupa Srbije.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama